0
Domaći fudbal

Zdravko Jokic gensek OFK Beograd, uprava, Januar 14. 2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ANALIZA VAR TEHNOLOGIJE U POSLEDNJEM KOLU SUPERLIGE: Bio je penal za Partizan – Simović grešio u Novom Pazaru!

Objavljeno: 20.12.21 u 23:38

Nekoliko sudija je grešilo.

Nakon poslednjeg kola jesenjeg dela Superlige Srbije, sudijski ekspret Zdravko Jokić, dugo je analizirao sve susrete. Možda i najzanimljivije bilo je u Pazaru, gde smo videli dva crvena kartona za goste, a Jokić mislio da prvi nije morao da bude sviran.

– Nije najpre sankcionisan prekršaj na Mrkaiću igrača Novog Pazara. Taj kontakt je trebalo da bude kažnjen, posledica toga je ono što je Mrkaić uradio. Dakle, kažnjen je Mrkaić, koji jeste zaslužio crveni karton, ali pitanje je da li bi došlo do njegove reakcije da je sudija najpre svirao prekršaj na Mrkaiću, kazao je Jokić.

Takođe, oštećen je i Novi Pazar, gde Simović nije video očigledan prekršaj.

– Takođe greška Simovića. Bio je to klasičan „bodiček“ telom, igrač Vojvodine ide na protivnika ramenom, telom, sa visokim intenzitetom. Nije sviran ni faul, a bio je, ćak i žuti karton, a možda i crveni.

Drugi crveni karton za Jokića nije bio problem, već je odluka arbitra bila odlična.

– Bio je to lagani kontak sa leđa, igrač Vojvodine je to osetio, pao je da zavara sudiju, Simović je ovde bio u pravu kad mu je pokazao drugi žuti karton. Pokazao je sudija da ima isti kriterijum kad je potom Dimiću pokazao javnu opomenu, takođe zbog simuliranja. Dobra odluka sudije u tom slučaju.

Duel Napretka i Spartaka u Kruševcu, doneo je i jedan jedanaesterac koji nije sviran, a Jokić je imao šta da kaže na to.

– Arbitar nije svirao jedanaesterac za Subotičane, taj kontakt igrača Napretka u svom šesnaestercu je trebalo da bude kažnjen, zbog ruke u lice, usledio bi i žuti karton, rekao je Jokić i dodao:

– Đurasović je išao đonom na protivničog igrača, kramponi su bili ka telu, uz opasnost da ga opasno povredi u ugrozi njegovo zdravlje. Mlad je igrač, odmah se izvinio, uradio je to u žaru borbe, ali apsolutno zaslužen crveni karton.

Niški Radnički oštećen je u utakmici protiv Proletera u Novom Sadu. Zanimljivo je to da je radio i VAR, ali je ipak doneta pogrešna odluka.

– Na žalost, bio je to start na članak, koji Andrija nije uočio. Išao je da pogleda snimak i ostao je pri svojoj prvobitnoj odluci da nema penala. Stekao je utisak da nije bilo loše namere, ali namera se ne ceni ovde, već samo kod kartona. Trebalo je dosuditi prekršaj i jedanaesterac za Radnički, uz žuti karton, sigurno.

Susret Partizana i Kolubare, takođe je bio interesantan, a Jokić navodi da je crno-belima opravdano poništen pogodak.

– Milovanović je bio u ofsajd poziciji, videlo se to i bez VAR-a, rekao je Jokić i dodao:

– Pitanje je najpre da li je „zeleni“ igrač odgurnuo igrača Partizana. Mislim da jeste, da je bio penal. Što se tiče ovog igrača poslednjeg, bio je u liniji, samim tim ne može da utiče na igru ako nije u ofsajdu. VAR bi intervenisao da je bio u nedozvoljenom položaju – uveraoa je Jokić i pored snimka da nije bilo ofsajda.

Sa meča TSCZvezda izdvojena su samo 2 detalja. Prvi pogodak gostiju, nakon koga su se domaći bunili, nije analiziran. Tokom utakmice, VAR nije ni konsultovan, što sigurno zaslužuje pažnju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter