0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

SUPERLIGA SRBIJE: ‘Zmajevi’ demolirali Metalac na ‘krovu’ – Vujnović nastavio da trese mreže, u strelce se upisao i bivši fudbaler Crvene zvezde! (VIDEO)

Objavljeno: 19.12.21 u 18:22

U poslednjem kolu pred odlazak na zimsku pauzu, fudbaleri Voždovca ubedljivo su savladali Metalac sa 5:2 na svom stadionu i tako obezbedili visoko šest mesto na tabeli nacinalnog prvenstva.

Milanovčani uprkos postignutim golovima nisu uspeli energetski da pariraju ekipi sa Krova, naročito u drugom poluvremenu, dok su se kod Zmajeva redom u listu strelaca upisivali Milović, Purtić, Vujnović, Hajdin i Mašović. Izuzetan početak za Zmajeve koji su već u četvrtom minutu došli do vođstva. Stanisavljević je izveo slobodan udarac, a Milović je iskoristio gužvu pre golom, prvi došao do lopte i direktno je poslao u gol.

Nastavili su domaći da napadaju, nekoliko šansi stvorili su preko krila, ali je Metalac bombom Đurića sa 20-ak metara šokirao odbranu i došao do izjednačenja. Mnogo bolja igra Voždovca i u nastavku, odlična šansa za Milosavljevića u 26. minutu kada je direktno šutnu odbijenu loptu ali nažalost pored gola.

Imali su Zmajevi još nekoliko sličnih udaraca sa distance, ali je rezultat i posle minuta produžetka prvog poluvremena ostao nepromenjen 1:1. Usledila je goleada Voždovca u drugom delu igre! Najpre je Purtić raspalio loptu sa preko 30 metara i matirao golmana Metalca u 51. minutu, a već u narednom napadu Vujnović je smestio pod prečku za 3:1.

Samo 10-ak minuta kasnije Hajdin je pogodio glavom za 4:1, a Grbović je smanjio na 4:2. Nije Voždovac želeo da rizikuje i pusti protivnika da se razigra, Mašović je u 70. minutu upisao i peti gol za domaći tim.

Proslavio je Alen Mašović sjajni pogodak sa ekipom i potom prepustio mesto na terenu Keiti. Pored internacionalca, šef struke Linta u igru je ubacio i Filipa umesto Aleksandra Stanisavljevića.

U 83. minutu, napravio je Linta još jednu duplu izmenu. Ajdinović i Stoisavljević ušli su u igru umesto Purtića i Vujnovića.

Imali su Zmajevi još nekoliko sjajnih šansi, pre svih Keita, ali je rezultat ostao nepromenjen. U samoj završnici meča, šansu je dobio i Dragan Perošević koji je u igru ušao umesto Pantovića. Ova pobeda donela je Voždovcu šest mesto na tabeli u jesenjem delu prvenstva!

Trener Voždovca, gospodin Aleksandar Linta, zadovoljan je bio ishodom meča, a osvrnuo se i na ambicije za prolećni deo sezone.

Nismo dobro ušli u meč, uprkos ranom vođstvu. Izašli smo visoko, osetio sam da ćemo primiti gol, probili su nekoliko puta našu liniju odbrane i tako uspeli da nas kazne. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter, želeli smo da zavrimo meč pozitivnim rezultatom i tako smo i odigrali. Čestitke mojim momcima, ne samo na ovoj utakmici nego svemu što smo uradili do sada. Odlazimo na pauzu kao šesti na tabeli, ali moje ambicije tu ne prestaju! Ako se sve poklopi, borićemo se za Evropu na proleće – jasan je bio gospodin Linta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter