0
Domaći fudbal

Fudbal, Super league, play off, season 2006/07.Crvena Zvezda Vs.Hajduk (kula).Proslava duple krune.Bosko Djurovski, head coach, hold trophy's.Red Star Belgrade players celebrate with the trophy after winning Serbia's national soccer championship.Beograd, 26.05..2007..foto: Srdjan Stevanovic

OVO MOŽE DA IZAZOVE HAOS U SRBIJI: Marko Mišković i Dragi Mićović ucenili Piksija – Đurovski zbog toga dobio otkaz!

Objavljeno: 19.12.21 u 14:06

Evo šta se tačno desilo.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Boško Đurovski se u razgovoru za Kurir prisetio svog mandata u Zvezdi, ali je i otkrio šokantne detalje oko toga kako je dobio otkaz. On je crveno-belima u sezoni 2006/07 doneo 10. duplu krunu u istoriji, sa čak 17 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

– Dupla kruna sa Zvezdom, kada sam je vodio kao trener. To je nešto čega se rado sećam. Ali, bilo je teško. Nasledio sam Dušana Bajevića posle reakcije navijača i poraza od Vojvodine. Piksi je stao uz mene. A, u klubu su se tada najviše pitali mlađi Mišković i Dragi Mićović. I oni su tražili trenera, ali Piksi je prelomio i rekao – Boško je trener! Znao je Piksi koliko znam i koliko mogu. I mi u 25 dana tri puta dobijemo Partizan i pobegnemo im na kraju 17 bodova. Na kraju tučemo Vojvodinu u finalu kupa. A, pred prvi od tri derbija bili smo samo na šest bodova. I žao mi je što se o toj sezoni slabo pisalo tada, počeo je Đurovski.

Fudbal, finale Kup-a Srbije, season 2006/07.Crvena Zvezda Vs. Vojvodina.FC Cevena Zvezda (Red Star) players, celebrate victory in first Serbian Cup, Bosko Djurovski, Nenad Milijas, Dusan Djokic, Segundo Castillo, Dusan Basta, Milanko Raskovic, Dejan Milovanovic, Ognjen Koroman, Milan Purovic, Igor Burzanovic, Ivan Randjelovic.Beograd, 15.05..2007..foto: Srdjan Stevanovic

Već u narednoj sezoni 2007/08, uprava nije verovaal u njega, svi osim Dragana Stojkovića Piksija. Zvezda je pripreme provela u Austriji, dok je na startu sezone stigao na korak od Lige šampiona, ali ga je sačekao otkaz.

– Kada smo krenuli na pripreme počinju spekulacije. Piše se o dolasku Ektora Kupera, pominju se neka imena stranih trenera. Vrši se protisak na Piksija, ali je on prelomio i stao uz mene, drugi put. I dolazi utakmica sa Levadijom u Estoniji, kvalifikacije za Ligu šampiona. Teška utakmica, Šmuci (Ivan Ranđelović op.a.) primi gol sa centra, mi izgubimo, ali prođemo. Čeka nas dvomeč sa Glazgov Rendžersom i Liga šampiona. Blizu je. Ali, mene smene. A, ja im posle oprostim pola ugovora, nastavio je Đurovski.

Fudbal, finale Kup-a Srbije, season 2006/07.Crvena Zvezda Vs. Vojvodina.Dragan Stojkovic, left, Zoran Damjanovic, center and Dobrivoje Tanasijevic Dan Tana, right.Beograd, 15.05..2007..foto: Srdjan Stevanovic

Potom je nekadašnji trener crveno-belih otkrio šokantne detalje u vezi svega što mu se desilo. Istakao je da mu je Piksi rekao da je bio ucenjen od Marka Miškovića i Dragog Mićovića i da je morao da reaguje.

– Pričao mi je Piksi posle, da je bio ucenjen od strane Marka Miškovića i Dragog Mićovića. Piksi mi kaže, doslovce su mu rekli – Ili da dođe neki iskusan trener, ili ne damo pare! I dođe Milorad Kosanović! Ali, Zvezda ne prođe Škote. Bog ih kazni! Rendžers uđe u Ligu šampiona, a u to vreme nije bio bolji od Crvene zvezde. Mislim da sam ostao trener, da bi Zvezda već tada ušla u Ligu šampiona. Znači, 11 godina pre nego što je to uradio Vladan Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter