0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

‘BILO JE MLAKO, PRE SVEGA U ODBRANI’: Jovanović razočaran nakon poraza od Zadra, evo šta je presudilo danas!

Objavljeno: 19.12.21 u 19:06

Košarkaši Mege su u okviru 12. kola ABA lige izgubili od Zadra sa 70:72 (16:24, 16:22, 26:11, 12:15).

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića tokom većeg dela meča bili su rezultatskom deficitu koju su u trećoj četvrtini uspelida stignu. U poslednjoj četvrtini je Mega imala i vođstvo, ali je u dramatičnom finišu ponestalo snage i malo sreće pa je Zadar poenima Kartera u poslednjoj sekundi stigao od pobede.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu pokazala reakciju, ali da u poslednjim minutima i pored korektne odbrane nije imala snagu da prelomi meč u svoju korist:

Utakmicu nismo otvorili onako kako smo želeli i morali. Smanjena rotacija sa kojom već dugo već treniramo i igramo sigurno utiče na naše mečeve. Prvo poluvreme je sa naše strane u svim segmentima bilo mlako, pre svega u odbrani. U dosta slučajeva pod oba koša smo imali ničije lopte koje je na kraju ipak uzimao Zadar i napravio solidnu razliku. U drugom poluvremenu smo pokazali reakciju, ali u tim poslednjim minutima i pored više nego korektne odbrane nismo imali snage da meč prelomimo u našu korist. Čestitao bih Zadru na pobedi, a nama ostaje period pregrupisanja i spremanja za narednu utakmicu sa Partizanom – izjavio je Jovanović.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Simanić sa 12, kao i Smit, Ružencev i Jović sa po 11 poena, dok se u ekipi Zadra se istakao Džastin Karter sa 25 poena, koji je ujedno bio i junak trijumfa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter