0
AdmiralBet ABA Liga

Aleksandar Dzikic Crvena Zvezda - Buducnost kosarka ABA regionalna liga 15.10.1017. Oktobar 15. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

CRNOGORCI NEMILOSRDNI PREMA KRKI: Budućnost slavila sa +46!

Objavljeno: 18.12.21 u 23:51

Sjajno izdanje ekipe Aleksandra Džikića!

Aktuelni šampion Crne Gore ostvario je ubedljiv trijumf, u utakmici 12. kola ABA lige. Budućnost je u ‘Sportskom centru Morača’ ugsotila Krku. Ekipa iz Podgorice slavila je sa ubedljivih 110:64.

Tim Aleksandra Džikića dominirao je svih 40 minuta, u svim segmentima igre. Gosti iz Slovenije nisu imali rešenje za raspoložene košgetere Budućnosti.

Vicešampion najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu rešio je u svoju korist sva četiri perioda igre, pa ne čudi što su meč završili sa fenomenalnih +46.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Di Džej Sili. Američki bek je ubacio 21 poen, a dodao je dva skoka i šest uspešnih dodavanja. Pratio ga je sunardonik Vili Rid. Snažni centar igra fantastično nakon oporavka od povrede. Rid je utakmicu završio sa učinkom od 17 postignutih poena i četiri uhvaćene lopte. Nikolić i Tarolis dodali su 15 poena. Reprezentativac Srbije, Marko Jagodić Kuridža, postigao je 13 poena. Dvocifren učinak zabeležili su Vladimir Micov sa 12 i Džastin Kobs sa 10 postignutih poena.

Krku je po običaju predvodio iskusni Rok Stipčević. Hrvatski košarkaš ubacio je 21 poena, uz tri skoka i šest asistencija. Pratili su Tomas sa 10 i Kosi sa devet postignutih poena.

Budućnost 27. decembra putuje u Čačak, gde će ukrstiti koplja sa ekipom Borca. Krka dan ranije dočekuje Igokeu u Novom Mestu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter