0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

ARSENAL NASTAVIO POBEDNIČKU SERIJU: Tobdžije sve bolje! Da li je vreme za veliki povratak?(VIDEO)

Objavljeno: 18.12.21 u 21:17

Martineli ponovo zablistao!

Fudbaleri Lidsa vode pravu bitku sa kadrovskim problemima! Nakon sedam primljenih golova na meču protiv Mančester Sitija, izabranici Marsela Bijelse ponovo su ubedljivo poraženi pred domaćim navijačima. Arsenal je na ‘Eland Roud’ stadionu slavio sa 1:4. Tobdžije se polako ‘bude’ i može se osetiti euforija kod navijača ekipe iz Londona. Nakon dužeg vremenskog perioda, fudbaleri Arsenala nalaze se na 4. poziciji koja vodi u Ligu šampiona.  Ipak, ekipa iz Londona ima utakmicu više od petoplasiranog Vest Hema, dve više od Mančester junajteda koji se nalazi na 6. poziciji, a čak četiri meča više od osmoplasiranog Totenhema. 

Posed lopte bio je prilično izjednačen, a na kraju je procentualno prevagnuo na stranu domaće ekipe. Ostali statistički parametri bili su na strani izabranika Mikela Artete.

Gabrijel Martineli doveo je Arsenal u vođstvo u 16. minutu utakmice. Talentovani Brazilac je iskoristio asistenciju Aleksandera Lakazeta, a zatim ponovo pokazao kvalitet koji poseduje.

Martineli nije želeo da čeka! Gabrijel je u 28. minutu postigao četvrti ovosezonski pogodak, a treći na prethodne dve utakmice. U ulozi asistenta našao se Granit Džaka.

Domaći nisu uspeli da se izbore sa problemima. Bukajo Saka je u potpunosti slomio otpor Lidsa, već u 42. minutu utakmice. Velika doza samopozdanja u igri mladog ofanzivca je lako uočljiva.

Lids je uspeo da smanji prednost Arsenala u 75. minutu. Ben Vajt je skrivio kazneni udarac, a loptu je na belu tačku namestio Rafinja. Bivši fudbaler Rena i Sportinga zatresao je mrežu koju čuva Eron Ramsdejl.

Potpuno razočaranje velikog broja domaćih navijača usledilo je u 84. minutu. Emil Smit Rou je matirao golmana Lidsa i potvrdio pobedu Arsenala.

Lids je sa tribina bodrilo više od 36 hiljada vatrenih pristalica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter