0
Evroliga

Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZVEZDA NA KRILIMA KALINIĆA SLAVILA PROTIV BAJERNA: Fantastični Lučić nedovoljan za Bavarce – gledali smo neverovatan susret! (FOTO)

Objavljeno: 17.12.21 u 22:49

Gledamo sjajan meč.

Košarkaši Crvene zvezde su u 16. kolu Evrolige savladali Bajern rezultatom 81:78 u fantastičnom susretu u dvorani Aleksandar Nikolić. Na poluvremenu je bilo 40:34, u nastavku se Bajern probudio, ali je presudila četvrta četvrtina, u kojoj su domaći prelomili ovaj susret.

ZVEZDA: Nikola Kalinić 20 poena i 7 skokova, Branko Lazić 12 poena, Nikola Ivanović 11 poena, Luka Mitrović 9 poena i 8 asistencija.

BAJERN: Vladimir Lučić 21 poen, Nik Vajler-Beb 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Otelo Hanter 11 poena i 10 skokova, Ognjen Jaramaz 11 poena.

Počeo je Bajern dobro, pa je nakon dve trojke na startu imao prednost od 46:45. U tom momentu povredio se Ognjen Kuzmić, koga je još jednom dobro zamenio Majk Cirbes. Nemački centar je pogodio jedno bacanje, a potom i horog u narednom napadu za vođstvo Zvezde 11:9. jedan poen je pogrešno dodat Bajernu, pa su sudije nekoliko minuta ispravljale tu grešku.

Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22
Beograd, 17.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Bavarci su konstantno mučili Zvezdu sa skokovima u napadu i nema sumnje da je to dosta uticalo i na rezultat. Na samom kraju prve deonice, Ivanović je pogodio prvo bacanje, a nakon promašenog drugog je bio precizan iza linije za 3 poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 20:21 nakon pogtka Tomasa.

Na startu druge deonice, Bajern je bio u naletu, ponovo je sjajno koristio skok u napadu i tako stigao do prednosti od 7 razlike. Na to je sjajno reagovao Ognjen Dobrić koji je u prvom delu igre pogodio 3 trojke, bez ijednog promašaja. Tada je smanjena prednost Bajerna na 30:31, pa je Trinkijeri morao da traži tajm-aut.

Vođstvo Zvezdi doneo je kapiten Branko Lazić pogođenom trojkom za 33:31. Nakon toga, još jedan ofanzivan skok gostiju doveo je do poena vajlera Beba. Potom je na drugoj strani trojku pogodio i Stefan Marković za 36:33, za pravi delirijum u Pioniru. Ipak, potom je napravio veliku grešku na drugoj strani kada je faulirao Lučića na šutu za 3.

Nekadašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić, neverovatnim koševima, održao je svoj tim u igri. Na drugoj strani je sjajno uzvratio Mitrović pa je tada rezultat bio 46:43. Poslednji napad gostiju, rezultovao je novim ofanzivnim skokom i pogotkom za 46:45.

Već na startu drugog poluvremena, Zvezdu je zadesio novi peh. Dejan Davidovac se nakon kontakta sa Ognjenom Kuzmićem povredio i morao je van igre. Bajern je potom već nakon 2 minuta igre izašao iz bonusa, što su domaći pametno iskoristili, jer su dva napada uzastopno bili na liniji penala.

Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22
Beograd, 17.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Novu rezultatsku prednost Bajernu donose bivši igrači Partizana Lučić i Jaramaz sjajnim minijaturama za 56:58. Brzo se Zvezda probudila, pa je sa dve vezane trojke Lazića i Ivanovića došla do vođstva 63:60. Potom je Bajern dobio i tehničku grešku, a u poslednjim momentima treće deonice Hanter je ubacio za 65:67.

Poslednja deonica donela je nastavak drame i ove fantastične utakmice. hanter je u 32. minutu meča zabeležio dabl-dabl, dok je na drugoj strani u dva navrata poentirao Kalinić. Bitan prodor Ivanovića, dobra odbrana u narednoj akciji i pogodak Mitrovića doneli su Zvezdi 73:70. Potom je i Branko Lazić u kontri pogodio trojku za veliku prednost od 76:70.

Nakon pogotka Luke Mitrovića, Vajler Beb je bio precizan sa linije penala. Dobrić se rovit vratio na teren, a u jednom od narednih napada, Kalinić je pogodio za 80:72. Gosti nakon tajm-auta nisu realizovali svoj napada, Volden je promašio trojku, dok je u idućem posedu Zvezde istkelo 24 sekunde, pa je lopta ponovo bila u posedu Bajerna. Nakon Zvezdinog faula u napadu, navijači su ubacili nešto na teren, što će sigurno značiti kaznu od strane Evrolige.

Poslednju nadu Bajernu dala je trojka Vajler-Beba za 80:75 na 23 sekunde do kraja susreta. Mitrović je realizovao jedno od dva slobodna bacanja, a Kalinić je na drugoj strani blokirao Jaramaza na oko 5 sekundi do kraja utakmice, ali je bivši igrač Partizana nakon auta pogodio novu trojku za goste. Vremena za preokret nije bilo, pa su nakon tajm-auta Radonjića, crveno-beli izveli loptu, a vreme je isteklo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter