0
Evrokupovi

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 12: Dusan Tadic of Serbia celebrates after scoring a goal during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Azerbaijan at Rajko Mitic stadium on October 12, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

TADIĆ PRETEKAO MESIJA I UŠAO U ISTORIJU: Kakva sezona za srpskog fudbalera – samo nebo je granica!

Objavljeno: 17.12.21 u 23:34

Niko mu nije ravan.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, u dosadašnjem toku 2021. godine, upisao je 37 aisstencija u svim takmičenjima za Ajaks. Samim tim, on je nadmašio učinak jednog od najboljih fudbalera svih vremena Lionela Mesija, koji je 2011. godine dok je igrao za Barselonu uspeo da zabeleži 36 asistencija.

Dusan Tadic celebrates after scoring a goal
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

Tadić će do kraja godine imati priliku da ovaj rekord još poveća. Naime, Ajaks će igrati još protiv Fejenorda 19. decembra, a potom i protiv Sitarda 3 dana kasnije, u poslednjem kolu holandske lige. Ove sezone u Erediviziji, kapiten Srbije je upisao 12 asistencija i najbolji je u ligi u tom segmentu.

Na to treba dodati 15 asistencija iz prošle sezone, kao i jednu u grupnoj fazi Lige šampiona. Takođe, Tadić je u Ligi Evrope dodao još 3, ali i u dresu Srbije dodatnih 6, što čini brojku od trenutno 37 asistencija. Tako je srpski fudbaler ušao u istoriju evropskog fudbala, kao najbolji „dodavač“ u jednoj kalendarskoj godini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter