0
Ostali sportovi

FOTO: Unsplash/marcelo-uva

SRBIJA IMA NOVU PLIVAČKU NADU: Mladi Đurđe srušio Felpsov rekord star 10 godina!

Objavljeno: 17.12.21 u 21:58

Dobija čestitke sa svih strana.

Mladi Beograđanin Đurđe Matić, koji pliva za koledž Džordž Vašington, pre nekoliko dana je oborio rekord jednog od najvećih plivača u istoriji Majkla Felpsa. On je u kategoriji 100 metara leptir isplivao deonicu za 46.11 sekundi, čime je srušio Felpsov rekord od 46.60 sekunde, postavljen 2011. godine.

Ovo je još jedan rekord u nizu koji je 21-godišnji Matić oborio. On je ponikao u plivačkom klubu Vračar, dok je pre koledža u Americi, plivao i u Hong Kongu, gde je takođe vio na studijama. Prošle godine je pokušavao i da izbori vizu za OI u Tokiju, ali nažalost nije uspeo.

Izgleda da Srbija ima još jednog sportistu svetskog ranga: Ovaj mladić iz Beograda ne samo što obara rekorde već i studira na prestižnom američkom Univerzitetu „Džordž Vašington“. Celog života se bavim plivanjem i zadivljen sam Đurđevim sposobnostima. Kakav šampion, napisao je ambasador Amerike u Srbiji Entoni Godfri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter