0
Evroliga

Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

POLUVREME U PIONIRU: Zvezda se muči na skoku, Bajern od toga živi! Kalinić dvocifren, Dobrić ne promašuje! (FOTO)

Objavljeno: 17.12.21 u 21:33

Gledamo sjajan meč.

Košarkaši Crvene zvezde su u 16. kolu Evrolige ugostili Bajern, a rezultat na poluvremenu je 40:34. Počeo je Bajern dobro, pa je nakon dve trojke na startu imao prednost od 46:45. U tom momentu povredio se Ognjen Kuzmić, koga je još jednom dobro zamenio Majk Cirbes.

Nemački centar je pogodio jedno bacanje, a potom i horog u narednom napadu za vođstvo Zvezde 11:9. jedan poen je pogrešno dodat Bajernu, pa su sudije nekoliko minuta ispravljale tu grešku.

Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22
Beograd, 17.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Bavarci su konstantno mučili Zvezdu sa skokovima u napadu i nema sumnje da je to dosta uticalo i na rezultat. Na samom kraju prve deonice, Ivanović je pogodio prvo bacanje, a nakon promašenog drugog je bio precizan iza linije za 3 poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 20:21 nakon pogtka Tomasa.

Na startu druge deonice, Bajern je bio u naletu, ponovo je sjajno koristio skok u napadu i tako stigao do prednosti od 7 razlike. Na to je sjajno reagovao Ognjen Dobrić koji je u prvom delu igre pogodio 3 trojke, bez ijednog promašaja. Tada je smanjena prednost Bajerna na 30:31, pa je Trinkijeri morao da traži tajm-aut.

Vođstvo Zvezdi doneo je kapiten Branko Lazić pogođenom trojkom za 33:31. Nakon toga, još jedan ofanzivan skok gostiju doveo je do poena vajlera Beba. Potom je na drugoj strani trojku pogodio i Stefan Marković za 36:33, za pravi delirijum u Pioniru. Ipak, potom je napravio veliku grešku na drugoj strani kada je faulirao Lučića na šutu za 3.

Nekadašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić, neverovatnim koševima, održao je svoj tim u igri. Na drugoj strani je sjajno uzvratio Mitrović pa je tada rezultat bio 46:43. Poslednji napad gostiju, rezultovao je novim ofanzivnim skokom i pogotkom za 46:45.

ZVEZDA: Kalinić 10 poena, Dobrić 9 poena (3/3 za 3)

BAJERN: Nik Vajler Beb 11 poena i 5 skokova, Lučić 11 poena

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter