4
Domaći fudbal

Fudbal Super liga season 2015-2016 Novi Pazar v Javor Glavni sudija na mecu Danilo Grujic Novi Pazar, 18. 7. 2015 foto: Emir Sadovic/Starsportphoto ©

GRUJIĆ REAGOVAO POVODOM DEŠAVANJA NA MEČU PROLETER – RADNIČKI: ‘FSS dublje tone, a suđenje je nekome majka, a nekome maćeha!’

Objavljeno: 17.12.21 u 14:22

Danilo Grujić internacionalni sudija ocenio je da je na utakmici Proleter – Radnički odigranoj juče u Novom Sadu, Radnički debelo oštećen sudijskim odlukama i da se takva situacija ponavlja od početka ove sezone.

– Do kulminacije je došlo na utakmici u Novom Sadu, gde je igrač Radničkog Filip Kasalica u kaznenom prostoru domaćina doživeo, malo je reći, grub start čime je ugrožena bezbednost igrača. To se vidi i na snimku ali je sudija napravio presedan jer je nakon šest minuta gledanja, bez prihvatanja sugestija VAR-a na kraju dosudio gol-aut. To je uradio iako je video da je igrač Radničkog Kasalica ozbiljno povređen. Uostalom, to pokazuje i činjenica da je nakon tri minuta fudbaler Radničkog napustio teren, nakon čega je odvežen u Klinički centar. Koliko sam čuo, on će najverovatnije odsustovati  šest meseci do godinu dana sa terena. Iznenađen sam time da se sudijska komisija, na čelom sa predsednikom komisije, ni u jednom slučaju se nije oglasila, niti su u okviru svojih ovlašćenja preduzeli bilo kakve mere.  Smatram da sve ovo ukazuje da FSS sve dublje tone i da je pravih sudija sve manje i manje. Sada imamo situaciju u kojoj je suđenje nekom majka, nekom maćeha, a pojedinci iz FSS-a su izgleda prisvojili fudbalsku organizaciju i ponašaju se kao da je njihovo vlasništvo. Verujem da ukoliko se nešto hitno ne promenili ili preduzme da će se nastaviti sa pravljenjem ovakvih kardinalnih grešaka, uprkos postojanju i korišćenju VAR-a, ističe Grujić.

Dodao je da smo samo tokom ovog kola imali situacije da je VAR korišćen i po tri puta tokom meča, a cilj je da se utakmica odigra bez VAR-a i da se on koristi baš kada su očigledne greške sudija.

– Nažalost, kod nas po utakmici ima više takvih očiglednih grešaka, pa VAR reaguje. Verujem da to ima veze i sa tim što su sudije nezadovoljne, kako zbog nedostatka ulaganja i smanjenih taksi, tako i zbog toga što im se često ne plaća ni prevoz. I to se sve dešava dok pojedinci u FSS-u dobijaju plate od po sedam ili osam hiljada evra. Naravno, postoji i problem sa pojedinim sudijama, od kojih su neki to postali ne zbog kvaliteta već zbog rodbinskih veza. Naravno, čast izuzecima, jer ima poštenih i dobrih sudija, ali generalno je situacija loša. Ima svetlih primera u sudijskoj organizaciji I ovom prilikom najboljem našem sudiji Srđanu Jovanoviću čestitam prelazak u elitni rang UEFA kategorije, naglasio je Grujić.

Naglasio je da imajuci u vidu da prati Superligu i stručne analize na Areni sportu s nestrpljenjem očekuje analizu utakmice Radnički-Proleter jer se do sada stručni consultant Zdravko Jokić pokazao jako dobrim po pitanju analiza svih spornih situacija u Superligi, posebno po pitanju suđenja Radničkom.

– Nemam sumnje da će Jokic ukazati i na ovu spornu odluka kao i vecinu prethodnih kada bude analizirao, naglasio je Grujić.

Inače, sudija Grujić je sudio finale Lige šampiona, kao i na evropskim prvenstvima. Takođe, bio je dugi niz godina deo tima najboljeg sudije na svetu Milorada Mažića.

0
0

4 Komentara

  1. Sudiska komisija je strasna ove sudije su sou a oni ih samo brane i zataskavaju svoju bruku i sramotu i kriju se iza Pijsija i uspeha reprezentacije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter