0
Evroliga

Zeljko Obradovic Fondacija Novak Djokovic, Panel diskusija “ Putevi sampiona, program za roditelje buducih sportista” Beograd, 16.12.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OBRADOVIĆ OTKRIO NAD KOJIM IGRAČEM JE NAJTEŽE USPOSTAVIO AUTORITET: U pitanju je reprezentativac Srbije!

Objavljeno: 16.12.21 u 22:56

‘On je tada postao lider, a vođa je i dan-danas!’

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, zajedno je  sa svojom fondacijom organizovao panel ‘Putem šampiona‘, koji ima za cilj da pomogne roditeljima budućih vrhunskih sportista. Jedan od gostiju organizacije bio je šef stručnog štaba KK Partizan Željko Obradović.

Čuveni stručnjak je odgovorio na pitanje, nad kojim igračem je najteže uspeo da uspostavi autoritet.

-U pitanju je Bogdan Bogdanović, definitivno. Nije to bio samo Bogdan, bilo je tu još igrača. Vreme je potrebno. Ja imam ideje i igrači imaju ideje, a onda se nađemo na terenu i razgovaramo jer su individualni razgovori nešto što pomaže. Međutim, to nije jedan individualni razgovor, u toku sezone imamo oko 80 utakmica. Sa Bogdanom je to u početku bilo teško, bio mu je potreban period uklapanja, kako bi razumeo šta ja hoću od njega. I onda kada je shvatio, tada je postao dominantan igrač. Mada je košarka kolektivni sport, uspeh zavisi od pojedinca i te kako. Bogdan tada je postao lider. On je i dan-danas vođa i nastaviće to da bude, zato što ima to u sebi. Zato što ima taj karakter, zato što u trenucima kada sam ga najviše kritikovao to je uticalo najpozitivnije – rekao  je Željko Obradović.

Bogdan Bogdanovic-Kamp
Beograd, 23.08.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

-Imao sam druge igrače koje sam kritikovao, ali nisu to prihvatili i tada sam morao da reagujem malo drugačije, da malo ublažim. To je proces i strašno je individualno. Ali je Bogdan jedan od njih. I strašno sam ponosan na njega da je uradio sve to što je uradio – zaključio je trener Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter