0
Fudbal

Fudbal, pripreme za sezonu 2010/2011.Slovenia, Pohorje.Head coach, Miroslav Ciro Blazevic, FC Shanghai, China.Radvanje, 22.06.2010.foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LEGENDARNI ĆIRO BLAŽEVIĆ PROGOVORIO O NAMEŠTALJKAMA: ‘Nisam hteo da namestim utakmicu, pa je Partizan zbog toga uzeo titulu’

Objavljeno: 16.12.21 u 13:18

Jedan intervju nije dovoljan da Miroslav Ćiro Blažević oktrije sve zanimljive stvari iz svoje bogate karijere.

U intervjuu za ‘Sportske novost’ legendarni hrvatski trener osvrnuo se na sezonu 1982/83 u kojoj su dva kola pre kraja svi videli ekipu Dinama kao novog šampiona države.

Međutim, to se nije dogodilo iz razloga zato što Ćiro nije hteo da namesti meč sa Veležom, pa je šampionski pehar pripao Partizanu.

Da sam pristao na to, imali bismo drugu titulu. Nikad nisam povredio sport, znao sam ako ga tu povredim reći će – ni on nije čist, Bog zna kako je osvojio prvo prvenstvo. Bili smo u Mostaru, Ante Pavlović i društvo spremili su da bude 0:0. Nama je to bilo dovoljno jer smo u poslednjem kolu imali Sarajevo koje je s nama bilo u finalu Kupa i moglo je u Evropu jedino ako smo mi prvaci. U protivnom ostaju bez Kupa kupova. Dakle, pustili bi nam – rekao je Blažević i dodao:

Međutim, ne treba mene niko da pušta. Došao mi je trener Veleža Mujić i rekao: “Ćiro, daj da odigramo prijateljsku utakmicu”. Odgovorio sam: “Ne, ne možemo varati publiku”. Otvorim vrata svlačionice, a svi igrači misle da je dogovoreno: “Ako nismo u stanju s Veležom odigrati nerešeno, bez da se dogovorimo, onda nemamo pravo da budemo prvaci” i zabranim svaku povredu sporta. Izađemo na teren i završi 3:0 za Velež. Tu su svedoci Zajec, Mlinarić… koji to mogu potvrditi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter