0
Košarka

Head coach Zeljko Obradovic Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

DA LI JE NA ŽOCA VRŠEN POLITIČKI PRITISAK KADA SE VRATIO U PARTIZAN?: Obradović oštrim rečima stavlja tačku na ovu priču, a evo šta misli o Vujoševiću i Jokiću!

Objavljeno: 16.12.21 u 11:48

Proslavljeni stručnjak dao odgovore na brojna pitanja.

KK Partizan je ove godine odlučio da se vrati staze stare slave. Na čelu sa Željkom Obradovićem, crno-beli ove sezone igraju fantastično, kako u Evrokupu, tako i u ABA ligi.

Kada je Žoc seo na klupu ‘parnog valjka’, mnogi su rekli da je na njega vršen pritisak, što trofejni trener demantuje:

Nikakav pritisak na mene nije vršen i odluka da se vratim u Partizan je bila samo moja. Ne može Željka Obradovića niko ni na šta da natera… Ja sam samo svoj. Imam iza sebe godine u kojima se nikada nisam krio iza bilo koga, jer za tim nisam imao potrebu, sve sam u životu uradio tako što nisam pripadao nikome. Svoje političko opredeljenje iskazujem tako što zaokružim neki broj na glasačkom listiću i ubacim ga u kutiju – rekao je Željko Obradović u intervjuu za Nedeljnik.

Zoran Savic (L) Zeljko Obradovic (C) and Ostoja Mijailovic President
KK Partizan-Zeljko Obradovic Promocija Novi Trener Head coach
Beograd, 28.06.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Srpski reprezentativac Nikola Jokić već nekoliko sezona dominira u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Prema mišljenju Žoca, ‘džoker’ iz Sombora je pravi genije.

– Često se potcenjuje njegov trener Majk Meloun. On je čovek koji je prepoznao ono što većina nas nije – da Jokić može da prenese loptu, da bude glavni čovek u napadu. Dao mu je poverenje koje verovano nigde drugde ne bi dobio. A Nikola je genije. Najbolji dodavač NBA lige i to je naplatio i nadogradio. Tako su sada visoki igrači počeli da razvijaju svoje sposobnosti, izašli su iz kalupa…Samo da vam kažem, bio je jedan čovek koji je takve ideje imao i u Jugoslaviji, još odavno – rekao je Obradović i potom dodao:

To je Dule Vujošević. On je u Partizanu krajem 80-ih koristio Divca kao trojku i oko njega gradio igru. Pričali su da on nije normalan sa takvim asimetričnim napadom, da eksperimentiše. Ljudi uvek pričaju… Tako se priča i da veliki igrači ne mogu da se kopiraju. Naravno da mogu. Modeli igre ne mogu da se kopiraju jer nemaš 12 istih igrača ili istu petorku, ali igrači mogu. Pa košarka se tako razvila. Veliki igrači su kopirani, a drugi veliki su na to dodavali svoje nove poteze.

Zapratite nas na novom Instagram profilu – hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter