0
Evrokup

head coach Aleksandar Dzikic and justin Cobbs (L) Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PORAZ BUDUĆNOSTI U PODGORICI: Sjajna partija Džastina Kobsa nedovoljna za trijumf!

Objavljeno: 15.12.21 u 22:51

Španci slavili u derbiju grupe B!

Ekipa Budućnosti iz Podgorice doživela je drugi ovosezonski poraz u grupnoj fazi Evrokupa. Tim koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić, izgubio je pred svojim navijačima od španske Gran Kanarije. Gosti iz Las Palmasa slavili su rezultatom 76:83.

Španski predstavnik je sada na istom skoru kao i Budućnost. Obe ekipe imaju po pet ostvarenih pobeda i dva poraza.

Gosti su bolje ‘otvorili’ meč! Dilan Enis, Džon Šurna i Migel Salva pravili su velike probleme domaćinu na startu utakmice. Budućnost je na težak način dolazila do poena, pa su put do koša tražili u individualnim akcijama. Gosti su nakon prve četvrtine vodili sa 19:24.

Budućnost je mini serijom od 6:0 zapretila gostima na početku druge deonice. Španci su se ubrzo konsolidovali. Gran Kanarija je bila značajno dominantniji tim na terenu, pa je već tokom drugog dela igre stekla 14 poena prednosti. Džikić je tajm-autom pokušao da prekine serije rivala. Ekipa iz Podgorice je do velike pauze smanjila zaostatak na -8.

Gran Kanarija je strpljivo i iskusno čuvala svoju prednost i tokom treće četvrtine.  Tim koji nastupa u ACB ligi je tokom četvrtog perioda igre ‘pobegao’ domaćinu na čak +17. Tada je bilo jasno da će Budućnost zabeležiti drugi poraz u grupi B.

Američki košarkaši su ‘osvetlali obraz’ domaćoj ekipi. Džastin Kobs je postigao 18 poena, uz tri skoka i pet uspešnih dodavanja. Vili Rid igra na sjajnom nivou nakon pauze zbog povrede. Snažni centar je ubacio 16 poena, a na to je dodao i šest uhvaćenih lopti. Di Džej Sili je dodao 13 poena.

Goste je do pobede predvodio Nikolas Brusino. Argentinac je ubacio 15 poena, a dodao je dva skoka i asistenciju. Migel Salva je imao identičan učinak. Bivši as Crvene zvezde, Dilan Enis, i Džon Šurna, doprineli su sa po 14 postignutih poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter