0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

‘KRAJ JE!’: Serhio Aguero u suzama objavio odluku o povlačenju! (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.21 u 12:40

Argentinac je zvaničnio objavio da se povlači u 33. godini.

Fudbaler Barselone Serhio Aguero na veoma emotivnoj konferenciji za medije obelodanio je odluku o prevremenom odlasku u penziju zbog zdravstvenih problema koje ima. On je nedavno imao problem sa srcem zbog čega je morao da napusti teren, a pregledi su potvrdili da njegovo zdravstveno stanje nije takvo, da bi bez rizika mogao da nastavi profesionalnu karijeru.

– Ovu konferenciju sam sazvao da bih vam saopštio da sam doneo odluku da završim profesionalnu karijeru. Ovo je veoma težak momenat zamene, ali sam ipak srećan zbog odluke. Zdravlje mi je na prom mestu, znate zašto sam morao to da uradim, zbog problema koji sam imao pre mesec dana. Bio sam u dobrim rukama doktora koji su odabrali šta je najbolje za mene, a to je da prestanem da igram. Odluku sam doneo pre deset dana. Uradio sam sve što je moglo da se uradi da ne bude ovako, ali nije bilo mnogo nade, poručio je uplakani Aguero.

Serhio Aguero je prethodnog leta došao u Barselonu iz Mančester sitija, a ranije je branio boje Independijentea i Atletiko Madrida. U bogatoj karijeri je odigrao 765 utakmica i postigao 420 golova. Osvajao je pet puta Premijer ligu, šest trofeja ima Liga kupa Engleske, a tri Komjuniti šilda i jedan FA kupa. Takođe, u kolekciji trofeja ima i po jedan pehar Lige Evrope, Superkupa Evrope, kao i Kopa Amerike i zlato sa Olimpijskih igara, a za „gaučose“ je odigrao 101 utakmicu i postigao 41 gol. Uz to ima i srebro sa Svetskog prvenstva 2014. godine, dva srebra sa Kopa Amerike i jednu bronzu.

Aguero se ovog leta vratio na Pirinejsko poluostrvo, gde je igrao za Atletiko Madrid do 2011. godine kada je prešao u Mančester siti, gde je postao najbolji strelac kluba svih vremena u Premijer ligi. To mu je pošlo za rukom na poslednjoj utakmici, na kojoj je postigao dva gola i stigao do učinka od 184 pogodaka, te tako na većnoj listi najboljih strelaca u dresu jednog kluba pretekao Vejna Runija, koji je u dresu Mančester junajted imao 183.

Nadao se da bi u Barseloni mogao da ostvari san i zaigra sa kumom Lionelom Mesijem i u klubu, ali je on ipak prešao u Pari Sen Žermen, a povrede na startu sezone su omele Aguera da veći doprinos da timu sa ‘Nou Kampa’, pošto je odigrao samo pet mečeva, od toga samo jedan kompletan, protiv Rajo Valjekana.

Iako ima 33 godine, može se reći da je jedna veličanstvena karijera ipak prerano okončana…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter