0
Košarka

FOTO: HOTSPORT

OVO ĆE NAVIJAČE PARTIZANA I TE KAKO DA ZANIMA: Ostoja Mijailović otvoreno o brojnim temama, otkrio koliki je budžet Partizana pa uputio moćne reči!

Objavljeno: 14.12.21 u 12:31

Pre nešto više od četiri godine, Ostoja Mijailović je došao na čelo KK Partizan.

‘Parni valjak’ je u poslednjih nekoliko godina prolazio kroz veoma turbulentan period, bilo je tu uspona i padova, a sada, Partizan je konačno stao na sigurne noge, bar tako kaže Ostoja Mijailović.

– Naredna sezona kao i budžet pripremaju se već oko Nove godine, pa je jako važno da već u ovom trenutku nova uprava ima vremena da organizuje sledeću takmičarsku godinu i postavi infrastrukturu. Ova sezona je već organizovana, klub funkcioniše, većina budžeta je zatvorena i ova uprava generalno nema čime specijalno da se bavi, sem da isprati da sve protekne kako treba do kraja – rekao je prvi čovek crno-belih u intervjuu za Mozzart sport.

Ostoja je otkrio i koliki je budžet Partizana.

– Budžet za igrače i Stručni štab je nešto malo iznad 6.000.000 evra bruto, ali tu su i organizacija kluba, putovanja, zakupi sala… Godišnje između 800.000 i 1.000.000 evra vratimo starih dugova. Ljudi moraju da znaju i da 15 odsto našeg budžeta koristimo za vraćanje starih dugova. Postoji i zakup sala, putovanja, plate stalno zaposlenih – rekao je Mijailović.

Cilj Partizana je i više nego jasan.

Jedan od glavnih ciljeva je vratiti Partizan u Evroligu gde bi postao stalni član, jer ovo je veliki klub sa mnogo navijača, velikim troškovima i u drugom nivou takmičenja ne može da se izbori lako sa situacijom u kojoj živi. S druge strane, košarka nije profitabilan sport. Nismo deo fudbalske organizacije, pa da onda pretačemo novac kao što to rade Real, Barselona, CSKA, Fenerbahče… Imamo zasebnu kasu i nosimo sudbinu naših odluka, zbog čega je neophodan upravni odbor koji može da obezbedi kvalitetno funkcionisanje kluba.

Crno-beli se konstantno sele u druge dvorane van ‘Štark Arene’, a to i te kako utiče na finansije kluba iz Humske.

– Ove godine ćemo zbog događaja u Areni izgubiti najmanje 800.000 evra od karata. Dolaze nam utakmice koje će biti mnogo posećene, drugi deo sezone koji dovodi veći deo publike na tribine. Pritom se završnica Evrokupa igra tamo gde je F4 Evrolige. Tu klubovi neće imati mogućnost da prihoduju. Igra se i na po jednu utakmicu i lako se izgubi prednost domaćeg terena. To je takođe udarac na budžet.

ZAPRATITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter