0
Evroliga

Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22 Beograd, 14.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

HRABRA IGRA CRVENE ZVEZDE: Fantastična defanziva ‘muči’ veliku Barsu! (FOTO)

Objavljeno: 14.12.21 u 19:51

Skromna prednost gostujućeg sastava!

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Barselonu, u okviru 15. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi. Nakon 20 minuta igre u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ u prestonici Srbije, rezultat je 31:34. Barselona ima skromnu prednost, ali nema sumnje da će do kraja biti neizvesno.

Na obe strane terena je počelo sa čvrstom igrom u defanzivi, baš onako kako se očekivalo. Domaći tim je imao odličan protok lopte u napadu, ali nervoza je bila primetna. Crveno-beli su bili neprecizni iz otvorenih i čistih pozicija.

Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22
Beograd, 14.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Barselona je to znala da kazni i brzo je stekla prednost. Zvezda se mučila u ofanzivi, ali su ubrzo usledili odlični minuti Luke Mitrovića. Krilni centar je bio glavni izvor poena za domaće. Zapaženu ulogu u defanzivi imao je Dejan Davidovac, koji je ‘mučio’ Oriolu u napadima ekipe iz Španije. Prvi deo igre završen je rezultatom 13:20.

Izabranici Dejana Radonjića nastavili su u svom stilu na startu drugog perioda. Vrhunska defanziva je naterala goste na izbor teških šuteva. Barselona više od četiri minuta nije uspela da postigne koš.

Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22
Beograd, 14.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Svoju priliku je na sjajan način iskoristio Majk Cirbes. Nemački reprezentativac je na momente podsetio na najbolje dane, koje je imao u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je prvi put povela na sredini druge četvrtine. Nejt Volters je pogodio za veliko slavlje domaće publike.

Barse je na prepoznatljiv način ‘okrenula’ situaciju u svoju korist. Mini serija od četiri vezana poena, donela je prednost gostujućem timu (23:26).

Zvezda se ponovo vratila, a Barselona je prednost stekla u seriji slobodnih bacanja krajem prvog dela utakmice.

Najefikasniji igrač u redovima crveno-belih bio je Luka Mitrović. Bivši kapiten Crvene zvezde postigao je čak 11 poena, ali morao je van terena već sredinom druge četvrtine. Razlog su tri brze lične greške.

Sanli se istako u dresu Barselone. Turski reprezentativac je postigao devet poena, uz tri skoka i jednu asistenciju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter