0
Ostali sportovi

Jovana Kovacevic Handball match Serbia - Slovakia, Srbija - Slovacka Belgrade, Serbia on April 21, 2021. 21.4.2021. April 21. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

TRIJUMF ZA KRAJ SVETSKOG PRVENSTVA U ŠPANIJI: Sjajno izdanje srpskih rukometašica!

Objavljeno: 13.12.21 u 23:19

Naše dame su doživele dva poraza i to od od olimpijskog šampiona Francuske i vicešampiona Rusije.

Srbija je trijumfom protiv Slovenije završila učešće na Svetskom prvenstvu i na najbolji način su zaokružene dobre partije naše selekcije na šampionatu u Španiji. Izabranice Uroša Bregara su sigurnom igrom tokom cele partije išle ka trijumfu, ni u jednom trenutku se pobednik nije dovodio u pitanje i na kraju su zasluženo slavile rezultatom 31:25 (19:14).

Reprezentacija Srbije je prikazala odlične igre tokom šampionata sveta i ostvarila četiri pobede, međutim dva poraza na prvenstvu – od olimpijskog šampiona Francuske i vicešampiona Rusije, koštala su je plasmana u četvrtfinale takmičenja. Nova i podmlađena selekcija Srbije prikazala je odličnu igru i odličnu energiju, pa ostaje žal što to nije krunisano prolaskom u eliminacionu fazu takmičenja.

Srbija je dominaciju pokazala već na početku utakmice, pa od rezultata 1:2 pravi seriju od 5:0 za 6:2 u 10. minutu. Slovenija poziva tajm aut kako bi prekinula seriju naših devojaka, međutim u prvom sledećem napadu Risović beleži svoju treću odbranu, a Srbija nastavlja efikasnu igru pa stiže do 7:2 u 11. minutu. Ipak Slovenija se vraća u igru i u nastavku uspeva da prednost Srbije svede na dva gola do 17. minuta (10:8).

Jovana Kovačević, koja je pauzirala prethodnu utakmicu zbog povrede, ušla je u igru i vezala tri pogotka zaredom. Raspoložena Risović na golu Srbije uspeva i da se upiše u strelce za vođstvo Srbije od 14:10 u u 22. minutu. Kristina Graovac staje na gol naše reprezentacije krajem prvog dela igre i odmah uspeva da spreči dve prilike Slovenije za pogodak, dok najmađi član našeg tima, Tamara Kocić svojim drugim pogotkom za 19:15 stavlja tačku na prvo poluvreme.

Nastavak utakmice je bio još ubedljiviji i već posle sedam minuta Srbija uspeva da uveća vođstvo na 22:15 i prvi put stekne prednost od sedam golova. Ređale su naše devojke šanse i golove, a posebno su bile raspoložene Stoiljković, Kovačević i Janjušević. Graovac je ušla u odličnu seriju odbrana pa je svaki pokušaj Slovenki da smanje razliku bio bezuspešan. Pitanje pobednika je bilo rešeno, a preostalo je samo da se sačeka krajnji rezultat meča. Srbija je mogla mirno da privede utakmicu kraju i slavila je rezulatom 31:25

Za igrača utakmice proglašena je Jovana Kovačević.

SRBIJA: Vukajlović, M. Agbaba, J. Agbaba, Janjušević 5, Risović 1 (4 odbrane), Kojić, Radojević 4, Kocić 4, Jovović, Kovačević 6, Stamenić, Lovrić 1, Stoiljković 7, Liščević 2, Petrović 1, Graovac (11 odbrana)

SLOVENIJA: Jurič, Gros 4, Omoregi 3, Žabjek, Stanko 3, Vojnovič, Ljepoja 2, Zulič, Varagić 5, Pandžić 1 (11 odbrana), Svetik 1, Čopi, Beganović, Mrmolja, Gomilar, Kramar 4

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter