0
Ostali sportovi

FOTO: Info Megapromotion

SRPSKI BORCI PONOVO IZDOMINIRALI U REGIONU: Marko Bojković zablistao na FNC4, evo šta kaže nakon velike pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.21 u 12:07

Na spektakularnoj večeri u Osijeku, u organizaciji promocije FNC, takmičari borilačke akademije Ahilej ostvarili su vrhunske rezultate.

Na FNC Armagedonu su ostvarene tri pobede, a Marko Bojković zablistao je na FNC4 priredbi iste večeri.

Prvo su do zvanja prvaka Armagedona došli Denis Jurakić (-66kg), Rusi Minev (-70kg) i Matija Bosančić (-84kg). Trojici članova Ahileja se u slavlju pridružio i Đorđe Bukvić iz Unity Fight tima iz Vrbasa.

Denis Jurakić je jednoglasnom odlukom sudija dobio Matea Bolfana iz Hrvatske, Rusi Minev giljotinom Alberta Antića, a Matija Bosančić borbu sa Mateom Šitumom završio nokautom u prvoj rundi.

Marko Bojković, po opštem mišljenju najveći regionalni MMA potencijal, pobedio je Davida Galeckog iz Poljske „ground and pound“ udarcima i to u trećem minutu prve runde. Posle borbe je rekao da je nezadovoljan što nema boljih protivnika i najavio da će se jednog dana, kao svetski prvak, vratiti na FNC događaje da se pojas zajedno slavi.

Posle sjajnog nastupa u Osijeku, za emisiju Direkt Bojković kaže da mora ozbiljno da se radi da bi se došlo do velikih rezultata.

– Trener me tera da svakog dana budem – pravi. Jedino tako mogu da napredujem. Ima dana kada me neki klinac dobije jer nisam u pravom modu. Kada su mečevi u pitanju, subotom isključim telefon, zamišljam borbu, razmišljam o protivniku, kako će ići, kako koji udarc da odbranim, kako koje rušenje, bacanje… i iz meča u meč sam sve bolji.

Bojković ima jasan cilj.

– Novac mi nije motiv. Mene gura to da budem šampion sveta jednog dana, a novac će doći. Zanimljiv sam i mogu da postanem velika zvezda sa takvim stavom i mojim načinom borbe. Ako sam postao zvezda u Hrvatskoj i regionu gde me svaki MMA fan zna, zašto ne bih mogao u svetu – pita Bojković koji ima samo 20 godina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter