1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADNIK PONOVO ŠOKIRAO CRVENO-BELE: Gosti izborili remi u samom finišu utakmice! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.21 u 20:21

Veliki broj propuštenih prilika!

Nakon ogromnog uspeha i plasmana u osminu finala Lige Evrope, Crvena zvezda se okrenula izazovima u domaćem šampionatu. Četa predvođena Dejanom Stankovićem nije uspela da opravda ulogu apsolutnog favorita na utakmici protiv Radnika iz Surdulice. Meč 20. kola Superlige Srbije završen je rezultatom 1:1. Ekipa Dušana Đorđevića očigledno ima recept za uspehe protiv aktuelnog šampiona naše zemlje.

FOTO: STARSPORT

Opšti utisak je da je Zvezda bila bolji rival tokom svih 90 minuta. Od samog početka je igrala ofanzivno, pa je već u trećem minutu mogla da stigne do vođstva. Nakon školske akcije, Katai je izašao sam pred protivničkim golmanom, međutim Ranđelović je izašao kao pobednik iz duela ‘jedan na jedan’. Gosti su prvi put zapretili u 7. minutu, ali Borjan je sjajno intervenisao pa je sa glave skinuo loptu jednom od igrača Radnika.

U 20. minutu sudija je dosudio slobodan udarac za crveno-bele. Ben je uhvatio veliki zalet pa uputio jak udarac, ali je Ranđelović maestralnom bravurom još jednom sačuvao svoju mrežu. Šest minuta kasnije, Ivanić je oprobao svoj udarac, lopta je zakačila samo spoljni deo mreže.

Aleksandar Katai je doveo svoj tim u vođstvo u 34. minutu. Golman Radnika je oborio Erakovića u svom kaznenom prostoru, glavni arbitar meča Đorđe Maksimović je najpre mislio da tu nema faula, ali nakon odgledanog VAR snimka pokazao je prstom na belu tačku.

Šest minuta kasnije, Katai je ponovo mogao da zatrese mrežu iz penala. Ben je dobio jak udara od Ranka Jokića. Arbitar je ponovo konsultovao VAR, pa zatim pokazao na belu tačku. Katai je ponovo preuzeo odgovornost, ali ovoga puta je bio neprecizan.

Domaćin je nastavio u istom ritmu i posle velike pauze. Publika je posmatrala duel u kome se Radnik prvenstveno bazirao na defanzivu, a crveno-beli su visokim presingom pravili veliki problem gostima.

Zvezda je uputila čak 17 šuteva ka golu ekipe u plavim dresovima, dok je Radnik zapretio u pet navrata.

Dejan Stanković je pokušao da osveži igru sa tri nova fudbalera na terenu. Miloš Degenek, Filipo Falko i Marko Lazetić dobili su priliku od 58. minuta. Aktuelni šampion Srbije je odlično kombinovao i kreirao šanse, ali ovog puta je izostala realizacija. Propuštene prilike su koštale domaćina!

Igrao se 83. minut kada je Radnik prvi put ozbiljnije zapretio u drugom delu igre. Nakon centaršuta Lukića, u skoku se najbolje snašao Bogdan Stamenković. Bivši fudbaler Spartaka iz Subotice je šutirao glavom na sjajan način i savladao je Milana Borjana. Iskusni čuvar mreže je paradom samo ulepšao pogodak Stamenkovića.

Zvezda je do samog kraja pokušavala da ugrozi gol gostujućeg tima, ali izabranici Dušana Đorđevića su ponovo bili na visini zadatka.

FOTO: STARSPORT

Do početka zimske pauze ostalo je još jedno kolo Superlige. Zvezda u četvrtak putuje u Bačku Topolu gde će odmeriti snage sa ekipom TSC-a, dok će Radnik u petak ugostiti Mladost iz Lučana. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter