0
Auto Moto

(191118) -- SAO PAULO, Nov. 18, 2019 (Xinhua) -- Mercedes' Formula One driver Lewis Hamilton of Britain drives after the Formula One Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on Nov. 17, 2019. (Xinhua/Xin Yuewei)

MERCEDES NE ODUSTAJE, SLEDEĆA STANICA MEĐUNARODNI SUD: Zahtevi ostaju isti – da li će Ferstapen ostati bez titule?!

Objavljeno: 13.12.21 u 09:30

Sve žalbe do sada su odbijene.

Nakon jedne od najluđih trka u istoriji Formule 1, Maks Ferstapen je postao novi svetski šampion, prestigavši Luisa Hamiltona u poslednjem krugu. Pred ovu trku, Holanđanin i Britanac su imali identičan broj bodova, pa je bilo jasno da nas očekuje spektakl.

Prva sumnjiva odluka desila se na samom startu trke, nakon sudara Hamiltona i Ferstapena, kada se direktor trke nije oglasio. Potom, ono što je razljutilo čelnike Mercedesa dogodilo se na kraju trke. Vozilo bezbednosti je bilo na terenu, Ferstapen je iskoristio priliku da zameni gume, ali je potom saopšteno da preticanja neće biti.

Potom je ta odluka promenjena, dozvoljen je poslednji keug, gde je Ferstapen startovao kao drugi, a Hamilton kao prvi. Uzevši u obzir da je Maks imao nove gume, lako je došao do pobede, a iz Mercedesa su se odmah žalili. Prve dve žalbe, odbačene su kao neosnovane, ali su sada odlučili da se žale i Međunarodnom sudu za žalbe FIA.

Očekuje se da će u naredna 72 sata oni dobiti sve potrebne detalje od Mercedesa, a nakon toga imaće 96 sati da donesu konačnu odluku. Realno gledano, male su šanse za da se trka poništi, ali najbolje je da sačekamo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter