0
Ostali sportovi

Filip Filipovic Srbija - Francuska, vaterpolo turnir, 6.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

FILIP FILIPOVIĆ GOST PREDSEDNIKA FINA: Srpski ‘delfin’ putuje u Abu Dabi, hoće li dobiti nagradu za najboljeg igrača na svetu?!

Objavljeno: 13.12.21 u 17:06

Filipović gost Predsednika FINA, Huseina Al-Musalama na svečanosti u Abu Dabiju.

Kraj svake godine rezervisan je za sumiranje rezultata i nagrađivanje. Jedno je sigurno, ime srpskog kapitena Filipa Filipovića ovih dana našlo se na prvom mestu u izboru za najboljeg vaterpolo igrača sveta na sve strane i to kako od vaterpolo stručnjaka, ali i medija i možda za aktuelnog sportistu najznačajnije u izboru samih igrača.

U tradicionalnom izboru na istaknutom vaterpolo portalu Total vaterpolo svoj glas srpskom kapitenu dali su: mađarski trener Tamaš Marc, hrvatski trener, a selektor Australije Elvis Fatović, italijanski stručnjak Alesandro Bovo, glavni trener Japana Joji Omoto, proslavljeni Španac Felipe Perrone, ali i selektor srpske reprezentacije Dejan Savić.

Na Filipovićevu igru i rezultate ove godine nisu ravnodušni ostali ni predstavnici medija, kao i kapiteni reprezentacija koji se od ove godine takođe nalaze u stručnom žiriju. Najprestižnija priznanja ipak su rezervisana za krovnu kuću za vodene sportove čiji se izbor bliži. Na poziv predsednika Svetske organizacije za vodene sportove (FINA), Huseina Al Musalama, srpski vaterpolista biće gost svetskog šampionata u plivanju u Abu Dabiju i prisustvovaće Gala večeri organizovane od strane FINA.

FINA će upravo na svečanosti u Abu Dabiju objaviti i proslaviti najbolje sportiste sveta, kao i ekipe u svim vodenim sportovima. Proglašenje se održava u petak 17. decembra 2021.godine. Podsećamo da je Filip Filipović ove godine poneo i titulu najboljeg igrača Olimpijskih Igara u Tokiju, a da li će biti proglašen i za najboljeg igrača sveta saznaćemo za nekoliko dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter