(191117) -- SAO PAULO, Nov. 17, 2019 (Xinhua) -- Mercedes's driver Lewis Hamilton of Britain races during the qualifying session of the the Formula One Brazilian Grand Prix held at the Jose Carlos Pace Circuit in Sao Paulo, Brazil, on Nov. 16, 2019. (Xinhua/Xin Yuewei)
in ,

VELIKA BURA U FORMULI 1 – MERCEDES SE ŽALIO: Traže da se poništi poslednji krug, iz Red Bula zadovoljni!

Preti nam veliki skandal.

Poslednja i odlučujuća trka Formule 1, u kojoj je nakon velike drame slavio Maks Ferstapen, po mnogo čemu je obeležila ovaj dan. Nekoliko spornih odluka direktora Formule Majkl Masija, donelo je žalbu Mercedesa odmah po završetku.

Mercedes je protestovao protiv konačnog plasmana zbog kršenja pravila po članovima 48.8 i 48.12 koje je ustanovila FIA, saopšteno je na zvaničnom profilu takmičenja.

Masi je tokom trke doneo veliki broj čudnih odluka. Sve je počelo nakon kontakta između Ferstapena i Hamiltona na samom startu trke, akda je doneta odluka da istrage neće biti. Zatim je na samom kraju došlo do novog preokreta. Prvo je saopšteno da preticanja neće biti jer je na terenu bilo vozilo bezbvednosti. Ipak, to se u poslednjim momentima promenilo, Ferstapen je pretekao Hamiltona i tako osvojio titulu.

U taboru Red Bula su zadovoljni sa Masijevim odlukama, ali je veliko pitanje da li bi tako bilo da nisu slavili. Direktor Red Bula Kris Horner zaključio je da su nadležni doneli ispravnu odluku, kao i da je ceo tim vrištao u slušalicu da ih puste da se trkaju.

– Vrištali smo na kraju da im dopuste da se trkaju. Bio je sjajan taktički potez da pozovemo Maksa u pit-stop i da mu stavimo meke gume. Posle toga je sve bilo na Maksu. Nadležni su doneli apsolutno ispravnu odluku kad su im dopustili da se takmiče na kraju, rekao je Horner.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZEMUNSKA MLADOST POSTIGLA 130 POENA – REKORD KLS-A: Više od svih NBA ekipa sinoć!

IDEMO NA VEČERU, A MI SMO NA MENIJU: Đorđević napravio šou pred gostovanje Zvezdi!