0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

MLADI JOVIĆ VODIO MEGU DO TRIJUMFA NAD SPLITOM: Dva hrvatska kluba na začelju ABA lige!

Objavljeno: 12.12.21 u 16:37

Split bez šanse protiv Mege u Hali sportova!

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 11. kola ABA lige savladali Split sa 78:65 (20:12, 15:16, 22:22, 21:15). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u Hali sportova Ranko Žeravica su najveći deo utakmice imali prednost, ali su tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor Splita i došli do zaslužene pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Nikola Jović sa 25 i Oleg Balcerovski sa 15 poena koji je imao i 15 skokova. U ekipi Splita se istakao se Toni Vuko sa 17 poena. Posle 11 odigranih kola regionalnog takmičenja Mega Mozzart ima skor 5-6 dok je Split ostao na dve pobede. Mega će u narednom kolu u nedelju 19. decembra dočekati Zadar.

FOTO: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Pre početka utakmice igrači Mege su se zagrevali u majicama sa likom nedavno preminulog reprezentativca Srbije i bivšeg igrača Mege Stevana Jelovca a pred podbacivanje lopte mu je i minutom ćutanja odata počast.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Đurišić, Jović, Rudan i Matković. Domaći su odlično krenuli, a posebno raspoložen na startu bio je Nikola Jović, koji kao da je najavio svoje najbolje košgetersko izdanje u ABA ligi. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića posebno su bili angažovani u odbrani, odlično su zatvorili reket, dozvolivši protivniku da za uvodnih sedam minuta postigne samo šest poena (14:6). Perković je Splićanima davao ritam igri na oba kraja terena, a posle atraktivnih poteza Kazalona i Simanića u kontranapadima, Mega je prvi put stigla do dvocifrene prednosti (20:10), dok je rezultat posle prve četvrtine bio 20:12.

FOTO: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Druga četvrtina počela je trojkom Ruženceva za u tom trenutku maksimalnih plus 11 za Megu (23:12). Međutim, Split je u tim trenucima uspeo da težište napada preseli pod tablu, a nakon nekon promašenih zicera Mege, gosti su serijom 6:0 uspeli da uhvate priključak (23:18). Mega je imala problema sa realizacijom, iako je imala izgledne situacije, naročito posle dobrog ofanzivnog skoka. Sve to je Split iskoristio na pravi način i trojkom Perkovića došao do izjednačenja (27:27). Ipak, to nije poremetilo košarkaše Mege, koji su nastavili da igraju strpljivo, počevši da sve više na pravi način koriste visinsku prednost, pre svih, Balcerovskog pa su na veliki odmor otišli sa sedam poena prednosti (35:28).

Iako je Mega nastavila da kontroliše dešavanja na terenu i u trećoj četvrtini, Split je konstantno pretio i nikako nije dozvolio domaćinu da se odlepi. Zasluge za to pre svega pripadaju trilingu VukoBajoČampara koji je bio raspucan u tom delu igre. Splićani su upravo trojkom Čampare ponovo prišli na samo dva poena minusa (48:46), ali Mega je imala spreman odgovor, koji je upotpunjen trojkom Rudana za vođstvo od devet poena (57:48).

FOTO: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

U poslednjoj četvrtini teret realizacije u napadu Mege preuzeli su Jović i Balcerovski i taj posao su odradili na veoma dobar način i meč su završili kao naefikasniji. Mega nije dozvolila ekipi Splita da ugrozi njeno stečeno vođstvo, pre svega kontrolom skoka koji su imali tokom svim 40 minuta uz 51 uhvaćenu loptu. Prva napadačka opcija Splićana u ovom meču Vuko je bio sačuvan, pa je Mega apsolutno zasluženo došla do trijumfa.

Mega Mozzart: Balcerovski 15 (15 skokova, indeks 28), Vujić, Ružencev 3, Jović 25, Rudan 6, Smit 8, Janković, Cerovina, Matković 6, Kazalon 2, Đurišić 6 (8 asistencija), Simanić 7.

Split: Perković 10, Kedžo, Runjić, Žganec 7, Vuko 17, Čampara 8, Šiško, Bajo 10, Kovačević 5, Barič 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter