0
F1

FOTO: TWITTER/MAXVERSTAPPEN

ISTORIJSKI TRIJUMF HONDE: Fesrtapen uz skandal do titule šampiona!

Objavljeno: 12.12.21 u 15:54

Posle velike drame Ferstapen je novi šampion Formule 1

Trku je obeležio odličan start Luisa Hamiltona koji je odmah stekao prednost i iskoristio grešku Ferstapena te je vrlo brzo došao do prvog mesta. Ferstapen kasno koči i Hamilton izleće sa staze stiče ogromnu prednost van granica.

Odmah je dat izveštaj da je sve regularno i da je Maks bio isuviše neoprezan, a kako su krugovi odmicali rasla je i prednost Hamiltona. Nakon toga, Ferstapen menja gume, a u toj odluci ga prati Hamilton te na prvo mesto izbija Perez.

Čim se vratio u trku, Luis je pokušao da povrati prvo mesto od Pereza, ali mu je ovaj i sa istrošenim gumama pružio dobar otpor. Bio je Britanac malo agresivniji u krivinama i uspeo da ga prestigne, ali je izgubio sedam sekundi prednosti nad Ferštapenom. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Ferstapenu da prestigne Hamiltona i izbije na prvu poziciju.

A onda, šest krugova pre kraja, na stazu izlazi bezbednosno vozilo. jer je Nikolas Latifi udario u zid. Usledila je kontroverzna odluka direkcije trke da na stazu pošalje bezbednosno vozilo, a ne da prekine trku, kao što je bio slučaj u sličnim situacijama ove sezone. Posle toga je odlučeno da se vozači koji imaju krug zaostatka ne vrate u isti krug, da bi se to poništilo pred poslednji krug, u kojem je holandski automobilista uspeo da pretekne sedmostrukog svetskog šampiona i osvoji titulu.

Na ovaj način je prekinuta dominacija Mercedesa, a Honda je došla do prve titule još od 1991. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter