0
AdmiralBet ABA Liga

Willie Reed ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Buducnost 4. utakmica 24.5.2021. Maj 24. 2021. Podgorica, Crna Gora foto: STARSPORT

BUDUĆNOST SLAVILA U ZAGREBU: Vili Rid se vratio u velikom stilu!

Objavljeno: 12.12.21 u 21:25

Važan trijumf za izabranike Aleksandra Džikića!

Košarkaški centar ‘Dražen Petrović’ bio je mesto odigravanja utakmice između Cibone i Budućnosti iz Podgorice. Utakmica 11. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu završena je pobedom gostujućeg tima rezultatom 73:80.

Od samog starta očekivalo se da će treneri insistirati na čvrstoj i agresivnoj defanzivi. U uvodnim minutima nije tako izgledalo, ali očekivanja su ubrzo opravdana. Prva deonica završena je rezultatom 15:18, a mali broj poena na obe strane terena govori o načinu igre.

Budućnost je odlično zaigrala u nastavku. Gosti su u jednom trenutku stekli 15 poena prednosti, ali izabranici Vladimira Jovanovića su imali spreman odgovor. Na veliku pauzu otišlo se pri rezultatu 32:40.

Navijače ekipe iz prestonice Crne Gore raduje činjenica da se Vili Rid napokon vratio na teren. Amerikanac je odmah pokazao koliko je nedostajao timu u prethodnim duelima.

Do samog kraja utakmice viđen je izjednačen odnos snaga. Cibona je u trećoj četvrtini slavila sa 20:19, da bi odlučujući period igre bio završen nerešenim rezultatom 21:21.

Nakon novog trijumfa, Budućnost ima skor 8-3, dok su Cibosi do sada ostvarili pet pobeda i šest poraza.

Ekipu iz Podgorice do pobede predvodio je Džastin Kobs. Amerikanac je ubacio 18 poena, a dodao je dva skoka i četiri uspešna dodavanja. Snažni centar, Vili Rid, zablistao je odmah po povratku na teren. Rid je Cibosima ubavio 16 poena, uz osam uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. Zapaženu ulogu u timu Aleksandra Džikića imao je Marko Jagodić-Kuridža. Reprezentativac Srbije je meč završio sa učinkom od 14 postignutih poena, pet skokova i tri asistencije.

U redovima domaćeg tima istakli su se Rivers sa 14 poena i tri skoka, kao i Branković sa 13 poena, sedam skokova i dve asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter