0
Košarka

Nikola Kalinic (L) and Luka Mitrovic Aba League season 2021/2022-Crvena Zvezda v KK Split Beograd, 24.09.2021. foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

ZVEZDA NADOKNADILA -18 U 4/4: Kalinić presudio Krki sekund pre kraja meča! (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.21 u 19:48

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku u gostima 71:70, u meču 11. kola ABA lige.

Uspela je ekipa Dejana Radonjića da napravi jedan od najvećih podviga u ABA ligi ove sezone i preokrene rezultat u poslednjoj četvrtini. Imala je Zvezda – 18 pred poslednji kvartal, ali je uspela da se vrati u meč i slavi nakon slobodnog bacanja na 1.3 sekunde pre kraja.

Nikola Kalinić je ponovo heroj Zvezde, a on je pet sekundi pre kraja meča doneo izjednačenje Zvezdi kada je pogodio šut za tri poena, a zatim i slobodno bacanje koje je došlo kao rezultat tehničke greške trenera Krke.

Videlo se da su igrači Zvezde izmoreni nakon napornog meča sa Olimpijakosom i da im je potrebna svežina što je Krka odlično znala da iskoristi i dobila je prvu četvrtinu sa 16:12, a zatim do poluvremena uspela i da je uveća, najviše zahvaljujući Laporniku koji je pogodio nekoliko važnih šuteva tri poena.

Igra crveno belih se potpuno raspala u trećem kvartalu te je ekipa iz Novog Mesta grabila ka pobedi. Dobili su treću četvrtinu sa devet poena razlike i u poslednju četvrtinu ušli sa 18 poena prednosti. Ipak, Zvezda se budi i dolazi do preokreta predvođena Dejanom Davidovcem i Nikolom Kalinićem koji su postigli kombinovano 22 poena u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Davidovac sa 19, Kalinić sa 16 i Marković sa 10 poena.

Kod Krke su se istakli Stipčević sa 16, Gibs sa 14 i sa po 12 poena Kosi i Lapornik.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter