0
Evrokupovi

FOTO: Starsport

‘TO NAM JE BIO CILJ’: Jojić otvorio dušu posle Anortozisa pa otkrio šta je Partizanova snaga, jednog saigrača je posebno pohvalio!

Objavljeno: 10.12.21 u 11:31

Ekipa Partizana izborila je prolazak u šesnaestinu finala Lige konferencija i time obezbedila proleće u Evropi, sedmi put u istoriji.

Iako su crno- beli vodili od 20. minuta pogotkom Milovanovića, gostujući tim izjednačio je iz kaznenog udarca samo 13 minuta kasnije, ali je i rezultat od 1:1 bio dovoljan Partizanu za drugo mesto u grupi. Utiske o toku grupne faze i utakmici sa Anortozisom, nakon meča izneo je Miloš Jojić:

To nam je bio cilj kada je grupa izvučena. Dobro smo počeli takmičenje, sa dve pobede, potom poraz od Genta kod kuće, tamo bod. Malo smo „zakuvali“ situaciju porazom u Estoniji, ali danas smo odigrali jednu takmičarsku utakmicu. Nismo pobedili na našem stadionu, ali je jedan bod bio dovoljan da se plasiramo u drugu rundu, što je i bio cilj. Mogu reći da sam jako zadovoljan kako smo izgledali na terenu, po jednom jako teškom terenu. Nije mogao da se igra fudbal, uglavnom su se udarale duge lopte, bila je velika borba na sredini terena za tu „drugu“ loptu. Na kraju smo se izborili i moramo biti zadovoljni jer je naš cilj ostvaren. Ne može svaka utakmica da bude lepršava, ne može stalno da se pobeđuje protivnik sa 3:0. Svi igraju fudbal, svi hoće da pobede. Čestitao bih igračima na borbi i na prolazu dalje.

FOTO: Starsport

U protokolu su se našla čak četiri mlada igrača, među njima i strelac pogotka, Marko Milovanović, a Jojić se osvrnuo da mlade talente crno-belih:

To je Partizanova snaga, da izbacuje mlade igrače, oni svi dobijaju zavidnu minutažu. Sticajem okolnosti, Rikardo nije mogao da počne utakmicu i Marko je dobio šansu. U poslednje dve utakmice, protiv Dubočice u Kupu i Metalca je igrao odlično, mislim da nije bilo dileme da će on početi umesto njega. Odigrao je sasvim dobru utakmicu i dobio je tu nagradu da postigne gol. Jako mi je drago zbog njega zato što je vredan, radan i na pravom je putu. Treba da nastavi da radi, mislim da će od njega biti pravi napadač, da će nam koristiti dosta – rekao je Jojić i dodao:

– Lazar Pavlović je odigrao odlično prvo poluvreme i poslednjih par utakmica. Isto tako i Jovke (Nemanja Jović, prim. aut.). Svi su oni mladi i dobijaju zavidnu minutažu, treba da koriste svaki minut koji provedu na terenu. Bilo mi je drago što smo u prvih jedanaest imali tri bonusa.

Naredni protivnik Partizana u Ligi konferencija biće jedna od ekipa koja dolazi iz Lige Evrope.

– Mislim da je rano da pričamo o tome. Treba da se fokusiramo na dve utakmice koje su ostale do kraja polusezone. Liga Evrope je ove godine dosta jača nego prethodnih godina, protivnik sigurno neće biti lak, biće atraktivan. Kada se završe sve utakmice, videćemo koja će od ekipa biti u opticaju, ima vremena – ističe Jojić.

Na pitanje da li sebe vidi u nekom od tih mladih igrača, rekao je:

Vidim u svakom zato što sam i ja bio mlad i prošao sam to što i oni prolaze. Verujem da se njima svašta mota po glavi i kada igraju-zašto igraju, i kada ne igraju-zašto ne igraju. Sve je to normalno, prolaze kroz fazu adaptacije. Jovke (Nemanja Jović, prim. aut.) i Laki Pavlović su duže sa nama, Mare (Marko Milovanović, prim. aut.) je tek sada priključen, tek sada dobija minutažu i koristi je na pravi način. Ima tu još mladih igrača koji će sigurno krenuti sa nama na pripreme i ko bude iskoristio priliku, biće sa nama češće.

FOTO: Starsport

Remi Partizana sa ekipom Anortozisa obezbedio je crno- belima nastavak takmičenja u Ligi konferencija. Pored povrede Lazara Markovića, Danila Pantića i Bibarsa Natha, tim je pred sam meč ostao i bez najboljeg napadača, Rikarda Gomeša, ali su uspeli da se izbore za proleće u Evropi. Kvinsi Menig, jedan od startera, nakon meča je rekao:

– Rikardo je imao problema, ali imamo dobrog mladog igrača iz omladinske škole, Mareta (Marko Milovanović, prim. aut). Pokazao se u nedelju, u Kupu, a i danas. Poveli smo 1:0, ali je bilo teško igrati po ovom terenu, nije bilo mnogo prostora. Ipak, ostvarili smo dobar rezultat i idemo u sledeću rundu!

On je istakao i da se ovaj meč dosta razlikovao od onog koji su ova dva rivala odigrala na Kipru:

– Sada su morali da rizikuju da bi prošli u sledeću rundu, da bi imali dobar rezultat. Bilo je drugačije od prve utakmice, ali mi smo danas bili bolji tim!

Crno – bele do kraja polusezone očekuju još dve utakmice u prvenstvu, a Menig poručuje:

– Želimo da ostvarimo dobre rezultate pred odmor.

ZAPRATITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter