1
Domaći fudbal

Fudbalska utakmica cetvrtfinala kupa Srbije u fudbalu izmedju Vojvodine i Mladosti iz Lucana Vidak Bratic(L) i Dragan Sarac(R) pomocnici glavog trenera Vojvodine Stadion:Karadjordje Novi Sad 03.06.2020 Foto: Nenad Mihajlovic

MUP SE OGLASIO POVODOM HAPŠENJA BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: ‘Vređao i pretio!’

Objavljeno: 10.12.21 u 17:51

Nije se dugo čekalo na odgovor MUP-a.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a sada uspešan trener Vidak Bratić našao se u centru pažnje, nakon što je uhapšen na Zvezdari. Javno se žalio na rad policijskih službenika, a ubrzo je MUP izdao saopštenje tim povodom:

‘Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je Vidak Bratić u skladu sa zakonom, doveden u prostorije Policijske uprave za grad Beograd jer je prilikom redovne rutinske kontrole saobraćaja na Zvezdari vređao policijske službenike, a vozilo mu je oduzeto zbog sumnje u verodostojnost broja šasije sa pripadajućim tablicama.

Policija je o događaju obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da se protiv Bratića, u skladu sa Zakonom o prekršajima, podnese prekršajna prijava za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje.

Naime, policija je u Ulici Mate Miloševića zaustavila „audi A8“ kojim je upravljao Bratić, a nakon što su mu u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, policijski službenici zatražili dokumenta, on je počeo da ih vređa i omalovažava, nazivajući ih pogrdnim imenima.

Takođe, Bratić je policijskim službenicima pretio da će preko svojih advokata i veza uticati da izgube posao. Zbog sumnje u verodostojnost broja šasije sa pripadajućim tablicama, auto kojim je upravljao je odvezen do službenog parkinga Policijske uprave za grad Beograd radi daljih provera.

Policijski službenici Interventne jednice 92 su Bratića, koji je i nakon upozorenja nastavio sa pretnjama i uvredama, doveli u službene prostorije gde je saslušan, i nakon što mu je izdata potvrda o privremeno oduzetim predmetima, pušten je’ – stoji u saopštenju koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter