2
Fudbal

Fudbal FK Partizan Promocija Ivica Iliev Beograd, 28.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ILIEV NAKON OBEZBEĐENOG PROLEĆA: „Čestitke Crvenoj zvezdi na neverovatnom uspehu! Imamo blagu u Humskoj ponovo!“

Objavljeno: 10.12.21 u 22:09

Sportski direktor Partizana ima samo reči hvale posle novog prezimljavanja u Evropi.

Partizan je uspeo da obezbedi proleće u Evropi i plasira se u plej of Lige konferencija, a sportskog direktora crno belih raduje takav uspeh kao i činjenica da su Partizan predvodili mladi fudbaleri.

– Imamo blago u Humskoj ponovo. Videli ste da su utakmicu izneli igrači od 18 ili 19 godina. Deca Partizana. To je ono čime se ponosimo i pored tih kadrovskih problema, imamo toliki fond igrača. Posao koji radi Aleksandar Stanojević se pokazao kao uspešan.

Iliev je u razgovoru za RTS čestitao i Crvenoj zvezdi istakavši zadovoljstvo zbog onoga što su večiti rivali u tandemu doprineli srpskom klupskom fudbalu.

– Na našu sreću, uspeli smo zahvaljujući fantastičnim momcima i sada smo u situaciji da srpski fudbal ima dva predstavnika. Čestitao bih ovom prilikom Crvenoj zvezdi na neverovatnom uspehu i evo posle četiri godine oba naša kluba igraju evropsko proleće i očekuje nas nešto sasvim neverovatno i spektakularno. Ono što nas sve raduje jeste situacija u kojoj se srpski fudbal našao, a do juče je bilo nezamislivo, da već do kraja jeseni smo sigurni da će od sezone 2023/2024. imati šampiona koji direktno ide u Ligu šampiona.

Put do uspeha nije bio lak.

– Izuzetno težak put. Kvalifikacije koje su možda i najteže od kada se igra ovaj sistem takmičenja – sa fantastičnim ekipama iz mnogo jakih zemalja. Onda grupa gde smo krenuli fantastično i već u trećem kolu bili konkurent za prvu poziciju. Nažalost, posle tog dvomeča sa Gentom, kada smo izgubili šansu za prvu poziciju, kao da je došlo do nekog blagog opuštanja i nekog mentalnog pada. Ekipa se takoreći osećala sigurno za tu drugu poziciju, dozvolila sebi luksuz da, uz ostale rezultate isto, u poslednjem kolu odlučuje o plasmanu.

Dosta kadrovskih problema u finišu sezone, poslednji na listi Rikardo Gomeš.

– Gubitak energije i napona, to je igrač koji je nosio ekipu tokom cele sezone. Sistem je jednostavno stao, ali se on sada oseća dobro.

Uprkos dobrim rezultatima puno je tenzija u Humskoj što je za ishod imalo burnu konferenciju Aleksandra Stanojevića.

– Mogu samo da pričam i želim da pričam jedino o ekipi, i o Saletu, vanserijskom stručnjaku. O igračima koje imamo, a to je veliki broj kvalitetnih fudbalera. Ovom prilikom bih se zahvalio našem jugu, našim vernim navijačima koji se iz utakmice u utakmicu toliko trude da vode naš klub do pobeda. I onim najvažnijim, novoj crno-beloj armiji, a to su naša dečica koja su u sve većem broju prisutna.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter