2
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDA PRVA U GRUPI: Neverovatna noć u ‘Kamenolomu!’

Objavljeno: 09.12.21 u 22:56

Utakmica za pamćenje odigrana je u ‘Kamenolomu’!

Crvena zvezda gostuje ekipi Brage u okviru poslednjeg kola grupne faze ovogodišnje Lige Evrope! Trener Dejan Stanković se odlučio na sledeći sastav:

Borjan, Dragović, Pankov, Eraković, Gobeljić, Rodić, Kanga, Srnić, Katai, Ivanić i Živković.

FOTO: Starsport

Na drugoj strani ekipa Brage je na teren izašla u sledećem sastavu:

Mateus, Oliveira, Silva, Lejt, Kuto, Al Musrati, Andre Horta, Galeno, Rikardo Horta, Medeiros, Oliveira.

FOTO: Starsport

Od samog starta bilo je jasno da će Braga biti ta koja kontroliše utakmicu. Crvena zvezda izašla je u dosta niskom defanzivnom bloku, pa je domaćin lako stizao do kaznenog prostora beogradskog tima. U prvih 10 minuta, čak tri puta je Braga ugrožavala gol rivala, ali je na mestu uvek bio Milan Borjan.

FOTO: Starsport

Veliku šansu za Zvezdu imao je prvo Katai u 13. minutu, da bi odmah potom šutirao Kanga, ali je fantastično reagovao golman Mateus.

Nakon uvodnih 15 minuta zaista velike borbe, oba tima su usporila. Viđeno je nešto veće odmeravanje snaga na sredini terena! Do kraja prvog dela susreta, Braga je nastavila da ima terensku inicijativu. Imala je Zvezda priliku u 40. minutu preko Mirka Ivanića, ali je Mateus još jednom pokazao svoj kvalitet.

FOTO: Starsport

Drugo poluvreme počelo je katastrofalno po Crvenu zvezdu. Nakon jednog kornera, neverovatno loše je reagovao Marko Gobeljić, napravivši penal usled igranja rukom. Siguran sa bele tačke bio je Galeno!

Crvena zvezda odmah je krenula otvorenije, kako bi došla do izjednačenja, ali je Braga uspevala da zadrži minimalnu prednost. Stanković je ubrzo reagovao i sa nekoliko izmena potpuno promenio formaciju i krenuo na sve ili ništa!

FOTO: Starsport

Pritisak se izabranicima Dejana Stankovića isplatio u 69. minutu. Nakon jednog od prekida, udarac laktom u glavu dobio je Radovan Pankov, što je video italijanski sudija, koji je odmah pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je verovatno i najbolji igrač ove generacija Crvene zvezdeAleksandar Katai!

Nakon izjednačujućeg pogotka, inicijativu je ponovo preuzela ekipa Brage.. Srpski šampion se spustio u ‘dupli blok’ i čuvao prednost. Veliku priliku imala je Braga u 89. minutu, ali je na nestvaran način reagovao Milan Rodić!

Braga 1:1 Crvena zvezda

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

2 Komentara

  1. Ceferin im namešta žreb, sudjenje kao u ling long,šta oni njemu daju, tu je izgleda dvostruka veza. Penal nad Pankovim je bezobrazluk

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter