0
Domaći fudbal

Milos Vazura Belgrade, Serbia, October 20. 2020. Kup Srbije, Partizan - Backa, Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

VAZURA SE ‘OTVORIO’ KAO NIKADA DO SAD: Govorio o novcu, procentima, transferima – dotakao se predstojećeg prelaznog roka, pa otkrio da li će Stanojević produžiti ugovor!

Objavljeno: 09.12.21 u 11:06

Nikad iskreniji Miloš Vazura.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura u ekskluzivnom intervjuu za Meridian sport uoči današnjeg meča sa Anortozisom u Ligi konferencija poručio je da bi trijumf nad Kipranima crno-belima doneo finansijski mir i redovnu isplatu zarada.

Ekipa Aleksandra Stanojevića juriće plasman u šesnaestinu finala i sedmo evropsko proleće u istoriji kluba, a Vazura se, pored aktuelnog trenutka, osvrnuo i na buduće transfere u Humskoj, priliv novca od već prodatih fudbalera, šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, kao i na status trenera Stanojevića.

Navijači Partizana dobili su odgovor i na pitanje hoće li i kada biti rasprave oko ideje da stadion ponese ime po nedavno preminuloj legendi „parnog valjka“ Momčilu Vukotiću.

Koliko je za Partizan važan večerašnji meč protiv Anortozisa?

Jako je važan meč koji igramo večeras. Bitno je da Partizan prezimi u Evropi. To će biti, ako Bog da, ako utakmica prođe dobro, sedmo prezimljavanje u istoriji Partizana. Igrači i stručni štab su svesni toga. To je samo jedan aspekt. Drugi je finansijski koji je veoma bitan. Da nastavimo kontinuitet redovnih plata i redovnih primanja u klubu. Na kraju krajeva, mi živimo od transfera i od Evrope. Očekujemo podršku navijača, ona je jako bitna. Ovo je utakmica godine, ove polusezone. Idemo na pobedu i da prezimimo.

Milos Vazura
Fudbal-Super League Season 2020/2021
Proleter v Partizan
Novi Sad, 29.04.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Biće dosta kiparskih navijača u Beogradu…

Najavili su se, doći će. Biće i naših navijača. Već imamo najavu da će doći oko 2.500 dece, iskoristili smo severnu tribinu za njih. Očekujemo da ostatak stadiona bude dobro popunjen. Nadam se da će najverniji navijači sa juga dobro popuniti tribinu. Treba pohvaliti navijače, svi smo bili iznenađeni podrškom protiv Voždovca. Nikad tako nije bilo na Voždovcu. Bila je velika podrška i protiv Dubočice. Neka budu naš 12. igrač i neka nas vode do trijumfa.

Nije dugo bilo izlaznih transfera koliko ume da bude u Humskoj. Ko bi mogao da bude sledeća veća prodaja Partizana?

Da te ispravim, bilo je. Filip Stevanović je otišao u januarskom prelaznom roku ove godine. U ovom prelaznom roku ima igrača za prodaju, ali pitanje je da li ćemo ih prodavati. Videćemo, u zavisnosti od ponuda. Januarski prelazni rok je malo teži. Dokazali smo prošlog januara, kad smo prodali Mančester sitiju igrača, da možemo da nastavimo tradiciju dobrih transfera. Pre korone smo prodali Pavlovića u Monako, pa usred epidemije Sadika u Španiju, pa posle Stevanovića u Englesku – rekao je Vazura i dodao:

– Nismo imali veliki transfer u junu, ali nismo ni hteli da imamo. Hteli smo da igramo Evropu, da budemo konkurentni u borbi za titulu, što se ispostavilo kao dobro. Trenutno smo prvi u ligi, sa tri boda više od našeg glavnog konkurenta. Opravdano je da nismo nikog prodali. Tako će biti i u narednom prelaznom roku. Samo ćemo popuniti ekipu, da budemo još jači.

Partizan čeka dosta od procenata nakon prodaje brojnih igrača i reprezentativaca. Mitrović, Vlahović, Milenković… Da malo razjasnimo, koliko je to zaista novca?

– Od svakog Partizan ima neke procente. Od Pavlovića imamo bonus po 400.000 evra na svakih pet utakmica koje bude startovao u Monaku. Taj bonus ide do 2.000.000 evra. Već smo ostvarili jedan, na putu smo da ostvarimo drugi kad odigra 10. utakmicu, trenutno je na šest. I na njega i na Stevanovića smo stavili procente od naredne prodaje od 10 odsto. Moram da napomenem da smo ostvarili i bonus kroz golove Sadika i, naravno, čekamo sad taj veliki bonus kada Sadik bude prodat.

Koliko tačno novca može Partizan ukupno da zaradi od prodaje Sadika?

Ispostavlja se da će to biti najbolja prodaja nekog stranca iz Srbije, a mnogi su nas kritikovali da je to smešan transfer. Ostvarićemo i druge bonuse. Najbolji je strelac lige, očekujemo da Almerija uđe u Primeru, trenutno su prvi. Ako dođe do prodaje ili ulaska Almerije u Primeru, Partizan će zaraditi najmanje 10 miliona evra sveukupno od Sadika. Komuniciramo sa direktorom Almerije. On se smeje i kaže da ćemo na kraju mi zaraditi više para od njih. I biće to jedan dobar transfer, s obzirom na to da je igrao u Srbiji godinu dana.

Milos Vazura (L) head coach Aleksandar Stanojevic and Ivica Iliev (R)
Partizan—Trening & Press-Super League Season 2021/20
Beograd, 15.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Cela Evropa priča o transferu Dušana Vlahovića.

– Dušan Vlahović je naše dete, očekujemo to. Pratimo ta dešavanja, nemamo ništa konkretno. Ne očekujemo u januaru da dođe do velikog transfera.

Može li Partizan da izdrži trku sa Crvenom zvezdom?

Za sada ne očekujemo neke vanfudbalske stvari. Smatramo da je prvenstvo regularno. Nismo se oglašavali tokom prvenstva nijednom. Uvođenjem VAR su se mnoge stvari promenile u Srbiji. Imate na svakoj utakmici potvrde tih golova i penale i sve. Sudijske greške svedene su na minimum. Borimo se za titulu, mislimo da smo bolji tim od Zvezde, da smo najbolji tim u Srbiji – kaže Vazura i dodaje:

– Tako pokazuje i tabela i naša igra i gol-razlika. Partizan melje pod Stanojevićem i mislim da ćemo nastaviti da igramo u istom ritmu. Ako se to desi, navijači Partizana nemaju šta da strahuju, biće to jedna borba i na dobrom smo putu da vratimo titulu u Humsku.

Trener Stanojević još nije produžio ugovor, hoće li?

– Trener ima ugovor do juna. Pričamo, naravno, sa njim. Sezona je u toku, ali on ne želi da se priča o tome. Razgovraćemo kad dođe vreme za to. Imamo odličnu saradnju sa Stanojevićem i stvarno je jedan čovek koji je potpuno posvećen fudbalu, potpuno posvećen Partizanu. Budi se i leže sa Partizanom u mislima i mnogo smo zadovoljni njegovim radom. Očekujemo razgovore oko budućnosti i svega.

Kakva je situacija sa Bibrasom Natkom?

– Natko je operisan. Javio se pre nekoliko dana. Očekujemo da se vrati u Srbiju na početak priprema. Ista je priča i sa Lazarom Markovićem, koji nije išao na operaciju. Očekujemo i da se on oporavi. Nadamo se da će svi biti zdravi. Drugi deo sezone je bitan, igraćemo dva derbija u kojima će se verovatno odlučivati ko će biti šampion države.

Hoće li stadion Partizana poneti ime po Moci Vukotiću?

– Veliki gubitak za Partizan je odlazak Moce Vukotića. Legenda kluba, rekorder u svim mogućim fudbalskim aspektima. Nismo dobili nikakvu konkretnu inicijativu, ali ćemo svakako na narednoj skupštini sledeće godine raspravljati o tome. Sigurno će se Partizan na neki način odužiti Moci. Sve legende i bivši igrači učestvovaće u odlukama koje budemo donosili – zaključio je Vazura u razgovoru za Meridian sport.

ZAPRATITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter