0
Evrokupovi

UEFA Europa League football match between Crvena Zvezda and Braga 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O VEČERAŠNJOJ UTAKMICI: Crveno-beli u Portugalu kupuju kartu za proleće – evo ko prenosi meč, ko sudi a od koga preti najveća opasnost!

Objavljeno: 09.12.21 u 08:21

Crvena zvezda će večeras od 21 čas gostovati ekipi Brage u Portugalu u okviru šestog kola grupne faze Lige Evrope.

Izabranici Dejana Stankovića će pokušati da ponove odličnu partiju iz Beograda i da izbore prvo mesto u grupi F.

MEĐUSOBNI SUSRETI

Protiv ekipe Brage Zvezda se do sada sastala tri puta. Prvi put je to bio u dvomeču 1.kola Kupa UEFA kada su crveno-beli prošli dalje. Meč odigran na „Marakani“ završen je bez golova, a beogradski klub bio je oslabljen neigranjem Nikole Žigića, koji je utakmicu propustio zbog kartona koji je dobio u kvalifikacijama protiv Intera iz Zaprešića. Revanš u Portugalu, Crvena zvezda je započela na pravi način pogotkom Milana Purovića na asistenciju Žigića, a krajnji rezultat je bio 1:1. Izabranici tada Valtera Zenge plasirali su se u Ligu UEFA, preteču današnje Lige Evrope.

Treći meč ova dva tima bio je u sezoni 2007/08. u grupnoj fazi Lige UEFA, a Braga je tada slavila sa 2:0.

Poslednji put Crvena zvezda i Braga su se sastali ove sezone u prvom kolu grupne faze u drugom po jačini takmičenju na starom kontinetnu. Slavio je tim sa Marakane rezultatom 2:1, a tada su se u listu strelaca upisali Milan Rodić i Aleksandar Katai.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 16: Marko Gobeljic (L) of Crvena Zvezda competes for the ball against Galeno (R) of Braga during the UEFA Europa League group F match between Crvena Zvezda and Sporting Braga at Rajko Mitic Stadium on September 16, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

TV PRENOS

Svi navijači koji neće biti u prilici da uživo isprate ovu utakmicu, moći će direktan prenos utakmice da pogledaju na kanalu RTS1 i Arenasport Premium 1, sa početkom od 21 čas. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz izabranike Dejan Stankovića i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu beogradskog kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda se trenutno sa 50 bodova nalazi na drugoj poziciji na tabeli u Superligi Srbije uz sjajnu gol razliku od 46:10. Zabeležili su crveno-beli šesnaest pobeda, dva remija i jedan poraz od starta sezone. Na prethodom prvenstvenom meču izabranici Dejana Stankovića su savladali Napredak u Kruševcu sa 2:0, golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija. Sa druge strane Zvezda blista u Ligi Evrope gde se nalazi na prvom mestu u grupi F sa deset osvojenih bodova u konkurenciji sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom. Poslednji duel u drugom po jačini takmičenju u Evropi crveno-beli su savladali Ludogorec na stadionu „Rajko Mitić“ sa 1:0 zahvaljujući sjajnom pogotku Mirka Ivanića.

Braga zauzima četvrtu poziciju u nacionalnom šampionatu sa ukupno 25 osvojenih bodova. Ekipa iz Portugala je ostvarila sedam trijumfa, četiri puta su odigrali nerešeno, dok su doživeli samo dva poraza, uz gol razliku 23:15. Na poslednjem prvenstvenom meču Braga je slavila nad ekipom Estrolija sa 2:0, a oba pogotka na tom meču postigao je Rikardo Orta. Kada je u pitanju Liga Evrope Braga se nalazi na drugoj poziciji i ima jedan bod manje od naše Crvene zvezde. U prethodnoj rundi ovog takmičenja portugalski predstavnik je poražen od strane Midtjilanda sa 3:2 na gostujućem terenu, a golove za Bragu su postigli Rikardo Orta i Galeno.

Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Braga
Beograd, 16.09.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

NAJBOLjI PROTIVNIČKI IGRAČ

Trenutno najbolji strelac Brage jeste kapiten Rikardo Orta koji je ove sezone postigao 12 golova u svim takmičenjima. Na listi strelaca prate ga dvadesetsedmogodišnji krilni napadač Luir Medeiros sa četiri pogotka, dok su po dva gola postigli napadači Galeno, Abel Ruiz i centralni bek Raul Silva. Najefikasniji igrač Brage kada su u pitanju asistencije jeste gore pomenutu Medeiros koji je iz Nirnberga pojačao portugalskog predstavnika. Od centarfora treba napomenuti Maria Gonzalesa koji je iz Viljareala prešao u Bragu i mladog dvadesetjednogodišnjeg Vitinja. U veznom redu tempo igre diktiraju Čikinjo, Andre Kastro, Andre Orta i Lukas Mineiro. Na poziciji desnog beka se smenjuju Jan Kouto, fudbaler na pozajimici iz Mančester Sitija, i Fabiano Silva. Kraj leve aut linije je standardan Nuno Sekeira, a pozicije štopera zauzimaju Vitor Tormene i Diogo Leite. Gol Brage čuva portugaski internacionalac Mateus. Trener Brage je Karlos Karvahal koji je čuven po tome što često menja formacije.

SUDIJA MEČA

Glavni sudija je Marko Gvida iz Italije. Kraj aut linija pomogaće mu sunarodnici Ćiro Karbone i Đorđo Pereti. U VAR sobi sedeće italijan Paolo Valeri i francuz Amauri Deleru. Četvrti arbitar biće Luka Paireto takođe iz Italije.

ZAPARTITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter