0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - DECEMBER 20: Georgios Printezis (R) of Olympiacos in action against Borisa Simanic (L) of Crvena Zvezda during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 15 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus at Stark Arena on December 20, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

SVAKA MU ČAST ZBOG OVOGA: Proslavljeni grčki košarkaš otvorio dušu pa ovim rečima oduševio Srbe – Nedoviću je poslao jaku poruku, a onda se prisetio Dude Ivkovića!

Objavljeno: 09.12.21 u 09:36

Bratski ili ne, Crvena zvezda i Olimpijakos ponovo će odmeriti snage u Evroligi i biće to jubilarni deseti susret dva crveno-bela tima.

Olimpijakos do sada ima sedam pobeda nad Crvenom zvezdom, a junak nekih od tih trijumfa bio je Jorgos Printezis. I dalje se pamti “ona” utakmica iz 2020. godine, kada je upravo Printezis srušio Zvezdu, a sve to bio je idealan povod sa razgovor sa grčkim košarkaške.

Kosarka Euroleague season 2016-2017
Crvena Zvezda v Olympiacos (Athens)
Georgios Printezis (L) and Marko Simonovic
Beograd, 22.03.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Printezis u intervjuu za Meridian sport komentarisao narednu utakmicu, ali se i prisetio Vasilisa Spanulisa, Dude Ivkovića…

Ne krije Printezis da Spanulis i te kako nedostaje njegovom timu.

– Naravno, mnogo, ne samo meni, već celom timu. Godinama smo igrali zajedno, on je mnogo značio Olimpijakosu. Imamo dosta zajedničkih momenata, ne samo na terenu, već i van. Ali, razumem njegovo povlačenje, umoran je od košarke i želi da se posveti porodici. Mogu samo da mu poželim mnogo sreće – rekao je Printezis na početku razgovora.

Prisetio se i legendarnog Dude Ivkovića, koji više nije sa nama.

Dušan Ivković je bio veliki trener i čovek. Dosta mi je pomogao u karijeri. Ne samo kao trener, već i kao čovek. Sa njim sam postigao najveći uspeh u karijeri. Veoma sam tužan zbog njegovog odlaska.

BELGRADE, SERBIA – DECEMBER 20: Georgios Printezis (R) of Olympiacos in action against Borisa Simanic (L) of Crvena Zvezda during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 15 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus at Stark Arena on December 20, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Nemanja Nedović mu je nedavno ukrao pobedu u derbiju protiv Panatinaikosa.

– Odičan igrač. Kada je zdrav i u punoj snazi, ozbiljan je protivnik. Ima mentalitet pobednika. Volim kako igra, iako nas je pobedio. Video sam da se povredio sinoć. Želim mu brz oporavak i povratak na teren.

Pamti se 2020, ali i 2017. godina i čuveni duel Zvezde i Olimpijakosa u beogradskoj areni.

– To je bio bitan meč za nas, kako bismo imali prednost domaćeg terena. Srećan sam što smo slavili. Znam da su navijači Zvezde bili razočarani, ali šta da se radi.

I za kraj, otkrio je Printezis i očekivanja od naredne utakmice.

– Biće neizvesna utakmica, kao i uvek. Očekujem da bude puna hala i dobro navijanje. Oni imaju dobar tim, dobro se poznaju jer je dosta povratnika. Neka bolji pobedi.

ZAPARTITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter