0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP

SRPSKI DERBI U ABA LIGI: FMP spreman za duel sa Borcem – ‘Jedno od najtežih gosotvanja u ligi, ovakve utakmice su praznik’

Objavljeno: 09.12.21 u 14:21

Košarkaši FMP-a gostuju u petak u Čačku u istinskom klasiku srpske i regionalne košarke.

Borac ima izrazito jak domaći teren, ni malo čudno za grad sa tolikom košarkaškom tradicijom. Čačak je bio mesto brojnih okršaja FMP-a i Borca koji su po pravilu nosili neizvesnost i odlične utakmice.

Panteri ovaj meč dočekuju u odličnom raspoloženju, a kako i da bude drugačije kada nakon 10 odigranih kola ABA lige imaju skor 8-2. Nadmašena su sva očekivanja, čak i ona najoptimističnija i takav saldo donosi FMP-u rasterećenost u narednom meču. Borac ima skor 4-6, ali i seriju od dve velike pobede u gostima nad Krkom i Splitom u kojima su pokazali sav svoj raskošni napadački talenat.

O narednom meču govorio je trener FMP-a Nenad Stefanović:

“Očekuje nas jedno izuzetno teško gostovanje, na jednom terenu koji je godinama u nazad veoma težak. U ovoj ligi sigurno je Top 3 najtežih gostovanja i Borac na svom terenu uglavnom izlazi kao pobednik ili igra utakmice na jednu loptu. U pitanju je dobar domaći teren, uvek puna hala i publika koja poznaje košarku. Biće izuzetno teško gostovanje za nas. Mi nemamo šta da izgubimo jer smo napravili dovoljan broj pobeda u gostima u prvom delu sezone i idemo totalno rasterećeno. Imamo određene kadrovske probleme i nadam se da ćemo nastupiti u koliko-toliko kompletnom satavu. Potrudićemo se da odigramo dobru utakmicu. Mi uvek probamo na gostovanjima da dobro otvorimo meč i ne želimo da dozvolimo Borcu da se rastrči jer je u pitanju jako talentovan i potentan napadački tim. Probaćemo da uvedemo utakmicu u ritam koji nama više odgovara. Radujemo se ovoj utakmici, kao i svakoj drugoj. Ovakve utakmice su praznik za svakog igrača i trenera“, istakao je Stefanović.

Svoja očekivanja pred gostovanje u Čačku je izneo i prvotimac Pantera Milutin Vujičić:

“Borac je tim koji je veoma nezgodan na domaćem terenu. Očekuje nas teška utakmica kojom možemo da nastavimo niz pobjeda ako se budemo držali naših principa. Treniramo dobro I imamo dosta samopouzdanja za utakmicu“, rekao je plejmejker FMP-a Meridian.

Utakmica Borac Čačak – FMP je na programu u petak od 20 časova.

ZAPRATITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter