0
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan/SANDIC FOTO

TEŽAK UDARAC ZA CRNO-BELE PRED ANORTOZIS: Stanojević saopštio loše vesti, jedan od najbolji ne izlazi na sutrašnji ‘megdan’ ! (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.21 u 13:56

Fudbaleri Partizana i Anortozisa u četvrtak u Humskoj igraju veoma bitnu utakmicu koja odlučuje ko će se plasirati u narednu fazu Lige konferencija.

Izabranicima Aleksandra Stanojevića odgovaraće i jedan bod za prolaz dalje, dok će Kipranima biti potrebna sva tri boda ukoliko žele da se plasiraju u nokaut fazu novoformiranog takmičenja.

Pred ovu utakmicu, na konferenciji za medije govorio je šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević.

Svi znamo šta nam ova utakmica nosi i koliko je bitna za nas. Imamo kadrovskih problema, Pantić je neizvestan i gotovo sigurno neće biti u konkurenciji i Šćekić je takođe u malom problemu, nadam se da će on biti zdrav. Zato nam je izuzetno potrebna pomoć naših navijača, koji su sa velikom energijom bili uz nas. Oni su nas uveli u Evropu protiv Sočija i Santa Klare fanatičnim navijanjem i zato nam je sutra potrebna njihova pomoć, jer čujemo i da Kiprani dolaze u velikom broju što se tiče gostujućih navijača, svakom igraču i nama je potrebna pozitivna energija i podrška – rekao je Stanojević i potom dodao:

U fudbalu je uvek ista priča, poslednja utakmica je najvažnija, ali ova te vodi direktno na proleće u Evropi, pa možemo da kažemo da je najvažnije. Anortozis igra promenljivo, u stanju su da povedu 2:0 u Estoniji, pa igraju 2:2 sa Florom, mogu da pobede Gent, ali i da izgube od najslabije ekipe u svom prvenstvu. Da li će doći i u kakvom sastavu, ne znam, znam da mnogo rotiraju i da im štoper neće igrati zbog tri žuta kartona. Oni s jedne strane igraju rasterećeno u gostima, došli su u situaciju da mogu da zavise od sebe. Utakmica traje 90 minuta, možete i u 90. da date gol i odete dalje. Mi igramo pred našim navijačima, ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru, nećemo mnogo da izmišljamo. Naravno da imamo i plan B, ako moramo da jurimo rezultat. Plan A kao i uvek i B, ako nam bude bio potreban.

FOTO: FK Partizan/SANDIC FOTO

Crno-bele je mnogo uzdrmala povreda Danila Pantića.

– Dača Pantić nam izuzetno znači, odličan je cele polusezone, imamo hendikep da tri nosilaca nisu sa nama. Pantić će pokušati da trenira, mada mu nalazi pokazuju da ne može. Lazar je dobro igrao, ja verujem u svakog igrača, zato ih rotiram dosta. Lazar je već tri godine u prvom timu, ima iskustva. Verujem da može da odgovori, igrao je dobro, zašto ne bi odgovorio. I Holender, pričao sam sa njim, prvi put je posle dužeg vremena 100 odsto spreman.

Mladi igrači Jović i Milovanović pokazali su sjajnim partijama da na njih i te kako može da se računa.

– Oni su u dobroj formi, Jović nagoveštava formu, mora da bude konstantan, Milovanović se dokazuje stalno. Nema mlađi – iskusni, ako se pokazuju na treningu, imaju podjednake šanse da budu akteri ove utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter