0
Domaći fudbal

Sport Fudbal Jelen Superliga Crvena Zvezda Partizan Derbi Zvonko Milojevic 5.10.2008. (credit image © photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ON JE POPEO ZVEZDU NA ‘KROV’ SVETA: Tadašnja crveno-bela ‘jedinica’ se prisetila istorijskog momenta – ‘Otišli smo sa željom da pišemo istoriju i uspeli’

Objavljeno: 08.12.21 u 13:32

Prošlo je 30 godina od kako je Zvezda pokorila planetu.

Naviru pozitivna sećanja svim akterima čuvene utakmice u kojoj je Crvena zvezda pobedila Kolo Kolo rezultatom 3:0 i postala svetski prvak, a isto važi i za tadašnju „jedinicu“ Zvonka Milojevića.

Otišli smo u Tokio sa željom da pišemo istoriju, osvojimo trofej i uradimo nešto što niko nije uradio na prostorima bivše Jugoslavije. Imali smo ogromnu želju da to postignemo i svaka priprema bila je usmerena ka tome. Specifičan momenat bio je na poluvremenu kada smo ostali sa igračem manje, a onda je Vladica Popović ušao u svlačionicu i rekao: „Momci, jednom se igra za prvaka sveta i više nikad. Zaboravite da imamo igrača manje, izađite i pokažite da možete da pobedite“. Poslušali smo ga i postali prvaci sveta – rekao je Milojević.

Za legendarnog Zvezdinog golmana je to praktično bio početak karijere.

Ako ti se ikad dogodi da budeš prvak sveta, uglavnom je to na kraju karijere, a kod mene je bila specifična situacija. U mom slučaju, to je praktično bilo na samom startu karijeru, tek kada sam počeo da branim za prvi tim Zvezde. Hteo sam da to ponovim u jednom delu karijere, ali nisam uspeo, međutim, pamtiću večno sve godine u Crvenoj zvezdi.

Fudbal, prijateljski mec-friendli match
Oprostaj Dejan Stankovic
Crvena Zvezda v Udineze
Dejan Stankovic oprostaj farewell and Zvonko Milojevic
Beograd, 15.11.2014.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Veruje Milojević u Crvenu zvezdu i svog kuma.

– Dejan Stanković je moj kum i mi svi dobro znamo da Zvezda bez Evrope nije Zvezda. Zvezda je toliko velika i jaka da su uspesi u Evropi sastavni deo našeg kluba. Ipak, u ovom momentu, ovo što pravi Crvena zvezda je u rangu sa onim kada smo mi postali prvaci sveta. Što se tiče utakmice sa Bragom, bilo bi dobro da grupnu fazu završimo sa prvog mesta, ali cilj je da ostanemo u Ligi Evrope – zaključio je Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter