0
Košarka

(190902) -- FOSHAN, Sept. 2, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic of Serbia greet fans after the group D match between Serbia and the Philippines at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China's Guangdong Province, Sept. 2, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

OBJAVLJENA LISTA NAJBOLJIH NEAMERIČKIH KOŠARKAŠA: Jokić nije ni u prvih pet, mesto za osmoricu Srba

Objavljeno: 08.12.21 u 15:42

I dok NBA liga objavljuje listu 75 najboljih košarkaša po izboru lige, izlaze i još neki sadržaji.

Tako je specijalizovani poratal ‘Hups Hajp’ objavio listu najboljih 75 košarkaša koji nisu iz SAD i koji su ostavili trag u NBA ligi.

Prvo mesto zauzima Hakim Olavudžon, koji je bio deo zlatne generacije SAD na OI 1996, ali je rođen u Nigeriji, a najboljih pet dopunjuju Dirk Novicki, Janis Adetokumbo, Stiv Neš i Pau Gasol.

Na listi se nalazi pet srpskih košarkaša. Očekivano, najbolje plasirani je prošlogodišnji MVP, Nikola Jokić, koji je na osmom mestu, Predrag Stojaković je 16, Vlade Divac 20, Dejan Bodiroga 50, a Predrag Danilović 67.

Mesto na listi nisu pronašli Dragan Kićanović, Radivoj Korać, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i Aleksandar Đorđević, ali su oni takođe dobili glasove.

Kada je region u pitanju, što se Hrvatske tiče, Dražen Petrović je 14, Toni Kukoč 22, Dino Rađa 37, a jedini aktivni igrač je Bojan Bogdanović na 61. mestu. Iz Slovenije su tu Luka Dončić i Goran Dragić na 11, odnosno 29. mestu, dok je predstavnik Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić zauzeo 74. poziciju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter