0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

‘MENE ZA ZVEZDU NE VEZUJE UGOVOR, NEGO EMOCIJE!’: Stanković poslao snažnu poruku pred meč sa Bragom – ‘Imamo šansu da ispišemo istoriju!’

Objavljeno: 08.12.21 u 15:55

Crvena zvezda će u četvrtak od 21 čas gostovati Bragi u okviru šestog kola grupne faze Lige Evrope.

Očekivanja pred duel u Portugalu i meč, izneo je šef stručnog štaba srpskog tima Dejan Stanković.

– Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad posle skoro dve godine zajedničkog napretka, dobrih utakmica i trofeja. Pokušavam da igračima objasnim da jednom utakmicom imamo šansu da uđemo u osminu finala Lige Evrope, to je kao da smo sad u šesnaestini i imamo povoljan rezultat. Onako kako spremamo utakmicu, ne želim da od starta budemo podređeni. Ako to bude trebalo, gledaćemo da svi zajedno budemo podređeni i da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu, da imamo hrabrost više sa loptom. Tako da, kad upotpunim sve i zaokržim ciklus, jedna od najvažnijih utakmica generacije, počeo je Stanković.

Detaljnije je šef stručnog štaba govorio o tome kakvu Bragu očekuje, ali uverio da se njegov tim neće predavati.

– Što se tiče poseda lopte, treba da budeš strpljiv. To na oko može da izgleda dobro, ali organizacija je veoma važna. Oni imaju kvalitet, napadaju dobro dubinu, sjajno igraju u završnici napada, traže prostor i uz to su tehnički perfektni. Takvi su bili u Beogradu, a ako budemo trebali da se branimo, radićemo to organizovano. Ali, želimo da budemo opasni. Braga je u fenomenalnoj formi, promenila je odnos u zadnja dva meseca, nije ista ekipa kao u septembru, tako da će biti teži posao. Igraju dosta direktnije, življe i sa mnogo samopouzdanja. Moramo da budemo organizovani i strpljivi, a o volji i želji neću ni da pričam. To je na maksimalnom nivou uvek i biće. Verujem u igrače i to da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Dobro smo ih analizirali, utakmica nosi svoje, a sreću nekad moraš i da zaslužiš. Bez straha ćemo odigrati sutra, to garantujem. Nećemo se predati, poštujemo ih, ali znamo njihove vrline i mane. Ne odustajemo od cilja, šta god da se desi – mi smo pobednici i znamo kakvu šansu imamo i šta nam to donosi. Upravo to, Stanković ističe da je Braga u izuzetnoj formi od septembra i prve utakmice odigrane u Beogradu.

Nema sumnje Stanković da će grupa ponovo ‘izbaciti’ pojedinca.

– Svako će dati maksimum, a uglavnom grupa izdvoji pojedinca i sigurno da uvek igramo tako da recimo što više poštedimo Kataija od defanzivnih zadataka, da neko odradi, neko tri posla, pa onda znači i kad pomogne Ben, pa Pavkov u špicu, malo smo sigurniji. Gledamo da svako da svoj doprinos, a da li će to biti Gajić, Gobeljić, Pankov, Eraković, Dragović, Degenek, videćemo, ko god iskoči kao pojedinac, to je zasluga grupe, jer bez kompaktnosti i organizacije – nema ništa. Znam sastav ekipe za sutra.

Dejan Stankovic UEFA Europa League Crvena Zvezda – Mitjiland 4.11.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stanković je govorio i o zdravstvenom biltenu…

– Što se Sanoga tiče, sve smo probali da uradimo, ali ne ide. Nije zalečio povredu i biće to hendikep za nas. Znamo šta nam donosi što se tiče ravnoteže i svaka njegova dobra partija dovodila je do toga da budemo ubojiti u napadu. Čudno zvuči, ali kad god je on stigao da ‘pohvata’ sve na sredini, napred smo bili efikasni. Ipak, vratili smo Petrovića u takmičarski ritam, igra fenomenalno i biće adekvatna zamena za njega. Nikolić je trenirao dva puta, neće putovati sa nama. Falko neće putovati, ima neku povredu, ali mislim da bi i on trebao da povede malo više računa o sebi, pogotovo u momentima kada nam treba svaki igrač, ali to je karakter. Sanogo je igrao sa pokidanim mišićem, Katai sa temperaturom većom od 38, samo što se nije onesvestio, ali neko to ima, a neko neće nikad imati. Govorio sam već, kada se dođe do završnog cilja, trebaće mi čovek, a ne igrač. To je kad neko izađe na teren i reskira sve za grupu i ekipu, e to je za poštovanje do neba, a neko to nema. Što se Brage tiče, znam da su Galeno i Musrati trenirali juče sa ekipom. Treba videti u kakvoj su fizičkoj spremi, ali to je pitanje za njihovog trenera.

Raspored je gust, ali polusezona se polako približava kraju.

– Mi smo u 29 dana odigrali devet utakmica, na kraju sezone ćemo biti na 35 mečeva, to je praktično kao da smo odigrali čitavo prvenstvo za polusezonu, prosto – nije normalno. Svesni su momci važnosti meča, a što se mene tiče, ne pripremam govore nikad, već pričam ono što mi se javi kao emocija. Mi se dobro znamo, pogled je nekad dovoljan da sve kaže. Radili smo na odnosima i znamo ko šta može u datom trenutku da uradi, a nekad nije dovoljno da se pruži maksimum, već mora i ‘preko’. E sutra je takav dan, dan za kilometar više. Na ovakvoj šansi se radi godinu i po, dve, možda će ih i biti u budućnosti, ali kao što kaže Žoze Murinjo: ‘Finala su za pobeđivanje, ne za igranje’. Za nas je ovo finale, a od šest rezultata, četiri nam odgovaraju. Neću se raspitivati za drugu utakmicu, mi ćemo igrati na terenu kako znamo, a drugi nek prate šta se u Portugalu dešava. Što se podrške navijača tiče, sećam se meča sa Klužom, nadam se da će tako i sutra biti. Svi oni koji dođu – hvala im, a oni koji ne budu na stadionu, znam da će navijati za nas da ispišemo istoriju. Zajedno smo celina.

Za kraj, govorio je Stanković i o spekulacijama koje se tiče njegovog odlaska sa klupe Crvene zvezde.

– Ne mogu nikom da zabranim da se raspituje o meni i piše o tome, a ovo će biti poslednji put da govorim o spekulacijama tog tipa. Lepo je čuti da te neko traži, ali ja za Zvezdu nisam vezan ugovorom, nego emocijama. Svaki čovek u životu treba da bdue ambiciozan da bi došao do cilja i uspeha, ali u ovom trenutku sam fokusiran na Zvezdu i tako će biti do daljnjeg. U Italiji se svakodnevno bave time da sele ljude iz jednog kluba u drugi, međutim, i to je znak da radimo dobar posao i da to neko sve vidi. Ne samo ja, već i čitav klub i igrači. Ipak, ja sam za Zvezdu vezan emocijom i to niko ne može da mi odume. Kada sam došao, rekao sam da ćemo podizati lestvicu što više budemo mogli. Sutra je pred nama istorijska utakmica, a bavim se samo Zvezdom. Želimo dobar rezultat i da se upišemo zlatnim slovima u istoriju, zaključio je Stanković.


(VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter