0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

KOLO-KOLO PREDLOŽIO REVANŠ, DELIJE SPREMITE SE: Čuvenu utakmicu gledalo preko 60.000 ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.21 u 21:48

Pre 30 godina su postali svetski prvaci.

Crvena zvezda je 8. decembra 1991. godine psotala svetski šampion nakon što je savladala Kolo Kolo rezultatom 3:0. Bio je to duel za trofej Interkontinentalnog kupa, a Kolo Kolo je bio šampion Južne Amerike.

Podsećamo, 6 meseci pre ovog događaja, Crvena zvezda je u Bariju savladala Olimpik iz Marseja i tako podigla trofej evropskog šampiona. Utakmicu sa osvajačem Kopa Libertadores, na stadionu u Tokiju, gledalo je preko 60.000 ljudi, a pogotke za trijumf postigli su Jugović u 19. i 58. minutu, kao i Pančev u 72. minutu.

Ovog susreta, setili su se i iz protivničkog tabora, pa je Kolo Kolo na svon Tviter nalogu poželeo revanš protiv crveno-belih.

Prijatelji, revanš uskoro, napisali su na svom profilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

SASTAV CRVENE ZVEZDE: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović

Prošlo je 30 godina od tog dana kad smo postali svetski šampioni, ali to je nešto što se pamti do kraja života i nikad ne zaboravlja. Sećanja uvek naviru, ali pojačana su svakog 8. decembra. Mi smo otišli rasterećeni da odigramo tu utakmicu. Prvih pet, šest dana nismo imali ni gde da treniramo, već smo radili vežbe u parku pored hotela, s obzirom na to da nam je put do stadiona bio dugačak. Ideja Vladice Popovića bila je da treniramo u parku, odrađujemo razgibavanja i promene ritma kako bi bili spremni za meč. U utakmicu smo ušli ozbiljno, svesni da smo dobra ekipa, a na kraju i potvrdili superiornost time što smo u drugom poluvremenu bez Savićevića uspeli da pobedimo Kolo Kolo i to ubedljivo 3:0, podsetio je Vlada Stošić.

ZAPRATITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter