0
Auto Moto

(190902) -- SPA-FRANCORCHAMPS, Sept. 2, 2019 (Xinhua) -- Lewis Hamilton (L) of Mercedes reacts after the Formula 1 Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps Circuit, Belgium, Sept. 1, 2019. (Xinhua/Zheng Huansong)

TRKA U ABU DABIJU ODLUČUJE ŠAMPIONA F1: Nikad luđa borba za titulu, Ferstapen besan na Hamiltona!

Objavljeno: 06.12.21 u 09:49

Biće izuzetno zanimljivo.

Luis Hamilton je nakon pobede u Saudijskoj Arabiji obezbedio neizvesnu borbu u poslednjoj trci sezone koja se održava u Abu Dabiju. I on i Maks Ferstapen sada imaju po 369.5 bodova, pa je jasno da nas predstojećeg vikenda očekuje spektakl.

Ipak, blagu predsnost će imati holandski vozač, jer će u slučaju da obojica zavše bez poena on podići trofej. Razlog za to je činjenica da je do sada u sezoni zabeležio više pobeda u odnosu na Hamiltona. U Arabiji je takođe došlo do sudara između ova dva vozača, Hamilton je istakao da Ferstapen vozi preagresivno.

Takmičio sam se protiv mnogo vozača u životu. Tokom 28 godina koliko sam u ovom sportu naletao sam na različite karaktere i postoji nekoliko koji su, da kažem, prelazili granicu. To su oni koje pravila ne zanimaju ili koji prosto ne razmišljaju o pravilima. Ferstapen prelazi granicu, sigurno, istakao je Hamilton.

Sa druge strane, Ferstapen je istakao da je zapravo Hamilton kriv za incident i da ne može da veruje da je on kažnjen.

Ono što se danas dogodilo bilo je neverovatno, a u ovom sportu se više radi o kaznama nego o trkanju. Za mene ovo nije Formula 1. Bilo je mnogo događaja tokom trke. Mnoge stvari su se dogodile sa kojima se ne slažem, ali tako je kako je. Pokušao sam da dam sve od sebe na stazi. Mislim da mi gume ne bi trajale, ali ipak sam drugi, počeo je Holanđanin a potom dodao:

Usporio sam, želeo sam da propustim Hamiltona, bio sam na desnoj strani ali on nije hteo da me obiđe i došlo je do kontakta. Ne razumem šta se zapravo dogodilo. Sve će biti odlučeno u Abu Dabiju, nadam se da ćemo imati dobar vikend, istakao je Ferstapen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter