FOTO: STARSPORT
in

TRENER AEK-a OPISAO KAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI TRENING JELOVCA: „Bio je pri svesti, ali smo shvatili da nešto nije uredu“!

Oglasio se trener AEK-a

Stefanos Dedas, trener atinskog AEK-a opisao je za grčki „sports.walla“ kako su izgledali poslednji sati u životu Stevana Jelovca, kao i neke detalje sa poslednjeg treninga na kom je prisustvovao.

„Pre tri nedelje sam sa igračima radio video analizu. Jelovac nije sedeo sa nama, jer je imao povredu skočnog zgloba. Bio je u sali za tretmane i vozio je bicikl za vežbanje. Kada smo završili sastanak, poslao sam igrače na trening i videli smo ljude kako zovu hitnu pomoć. Bio je pri svesti, uspeli smo da malo komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je imao moždani udar“, rekao je Dedas i dodao:

„Odmah smo otkazali trening i igrači su bili u bolnici. Sutradan smo igrali protiv Rige bez treninga, ali smo igrali za njega. Borili smo se kao ludi i pobedili. Onda smo odigrali i utakmicu u šampionatu i otišli na reprezentativnu pauzu. Kada smo imali vremena bez treninga i utakmica, shvatili smo koliko je situacija ozbiljna. Iz bolnice nisu stizale dobre vesti, ali smo mislili da će se izvući zato što je bio mlad“.

loading...

Bilo je jasno da je njegova igračka karijera gotova, ali je postojala nada da će preživeti

„Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti i zaigrati ponovo košarku, ali smo se nadali da će se probuditi i da će imati što manje oštećenja. Protekle dve nedelje psihički smo se pripremali za najgore, tako da objava o njegovoj smrti nikoga u timu nije iznenadila. Kada je porodica zatražila premeštaj za dalje lečenje u Srbiju, bilo nam je jasno da nada više ne postoji“.

„To je tužno i čudno da je jedan mladić preminuo od moždanog udara. Nije bilo znakova upozorenja da bi to moglo da se dogodi. Trener sam više od 20 godina i ništa slično mi se nije desilo. To je teško iskustvo, životna lekcija. Znam da se o pokojniku uvek najbolje priča, ali Stevan je bio zaista neverovatan momak. Ozbiljan, ljubazan, nasmejan, bio je profesionalac i nikada nije pravio probleme“, zaključio je Dedas.

Podsetimo, Jelovac je moždani udar doživeo 14. novembra na treningu u Atini i od njega nije uspeo da se oporavi.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

FUDBALER DORTMUNDA POD ISTRAGOM: Policija razmatra podizanje optužnice zbog izjave o sudiji!

GNJIDIĆ PRED MEČ SA ZVEZDOM: „Mislim da nećemo podbaciti“!