0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RUTINSKA POBEDA CRVENE ZVEZDE: Kalinić i Ivanović predvodili tim do novog trijumfa! (FOTO)

Objavljeno: 06.12.21 u 19:56

Solidan otpor ekipe iz Zagreba!

Crvena zvezda je savladala Cibonu rezultatom 86:72. Utakmica 10. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu odigrana je u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Meč u glavnom gradu Srbije počeo je minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Stevana Jelovca. Bivši krilni centar Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, preminuo je u nedelju od posledica moždanog udara.

FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su poznati po kvalitetnoj defanzivi i zato ne čudi što je Cibona postigla samo dva poena za oko pet minuta igre. Ipak, gosti iz Zagreba su pronašli svoj ritam i napravili su seriju od 10 uzastopnih poena. Konsolidovali su se ubrzo izabranici Dejana Radonjića, a gosti su na prvu pauzu otišli sa dva poena prednosti (15:17).

FOTO: KK Crvena zvezda

Utakmici u hali ‘Aleksandar Nikolić’ prisustvovao je bivši as Crvene zvezde, Stefan Jović. Istaknuti član nacionalnog tima Srbije još uvek nema klub nakon raskida saradnje sa ekipom Himkija.

Domaćin je zaigrao daleko kvalitetnije u drugoj deonici. Zvezda je lako nalazila rešenja u napadu, a čvrsta igra u defanzivi nije dozvolila protivniku da ozbiljnije ugrozi koš domaćih.

Ognjen Dobrić je pogodio uz zvuk sirene, pa su crveno-beli na poluvreme otišli sa devet poena prednosti (40:31).

FOTO: STARSPORT

Gosti su pružili čvrst otpor favorizovanom domaćinu, ali bilo je jasno da će crveno-beli samo rutinski privesti meč kraju. Aktuelni šampion ABA lige je odigrao dovoljno kvalitetno da ne dozvoli protivniku potencijalnu priliku za ulazak u neizvesnu završnicu.

Treći period igre završen je rezultatom 23:23, dok su crveno-beli u četvrtoj deonici konstantno održavali dvocifrenu prednost. Četvrta deonica završena je sa 23:18.

Dejan Radonjić je kontrolisao minutažu svojih igrača, a razlog je poznat svim ljubiteljima košarke. Zvezdu u narednom periodu očekuje nekoliko važnih utakmica u Evroligi.

Crveno-bele je do pobede predvodio Nikola Kalinić. Bivši igrač Fenerbahčea završio je utakmicu sa 15 postignutih poena, tri skoka i dva uspešna dodavanja. Isti poenterski učinak zabeležio je Nikola Ivanović, koji je imao jedan skok i šest asistencija. Važnu ulogu u redovima domaće ekipe imao je Ostin Holins. Amerikanac je ubacio 13 poena, iz dve uhvaćene lopte i dva uspešna dodavanja. Dvocifren učinak zabeležio je Ognjen Dobrić, koji je postigao 10 poena.

Najefikasniji igrač u redovima Cibosa bio je Roko Prkačin. Mladi košarkaš je postigao 16 poena, uz četiri skoka i asistenciju. Amar Gegić ga je pratio sa 13 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja.

Zvezda u narednom kolu putuje u Novo Mesto, gde će 11. decembra odmeriti snage sa Krkom. Cibonu dan kasnije očekuje težak zadatak. Izabranici Vladimira Jovanovića dočekuju  Budućnost iz Podgorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter