1
Domaći fudbal

Mirko Ivanic Super liga Srbije, Kolubara - Crvena Zvezda Superliga 16.10.2021. Lazarevac Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MIRKO IVANIĆ SE OGRADIO NAKON OBJAVE O PROTESTIMA: Njegove reči su bile motivisane ljubavlju prema prirodi! (FOTO)

Objavljeno: 06.12.21 u 08:17

Razjasnio je sve dileme.

Napadač Crvene zvezde Mirko Ivanić, u subotu uveče je, na svom Instagram profilu, podelio sliku podrške ekološkim protestima. Samo dan kasnije, fudbaler crveno-belih, oglasio se i objasnio da je njegova objava motivisana isključivo ljubavlju prema prirodi i da nije deo politike.

Moja jučerašnja objava je bila motivisana ljubavlju prema prirodi, želji da udišemo čist vazduh, pijemo čistu vodu i čuvamo našu predivnu zemlju. Nisam deo politike niti me ona interesuje. Ne želim da moje objave bilo ko zloupotrebljava u političke svrhe, napisao je Ivanić na Instagramu.

FOTO: Instagram/Screenshot

Podsećamo, sličnu stvar je uradio i najbolji svetski teniser Novak Đoković. On je jasno skrenuo pažnju na loš kvalitet vazduha i vode u Beogradu, ali i u Srbiji, dok se takođe oštro ogradio od bilo kakve politike.

To su osnovni elementi za zdravlje čoveka i ekosistema. Ako radimo na tome da u nama vlada optimalno stanje zdravlja i zdrava sredina, onda će se transformisati i naš život na bolje. Kada bi iskoristili energiju koju trošimo na sport, politiku, društvo, muziku, i ostale stvari, u ZDRAVLJE , gde bi nam bio kraj, napisao je Novak i dodao:

Svestan sam da postoje i drugi zahtevi koji se čuju na protestu, a koji imaju političku konotaciju. Želim da se ogradim od “pozicije” i “opozicije”, političkih struja bilo koje vrste. Uvek sam se trudio da budem APOLITIČAN. Smeta mi što čovek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao sto su Vazduh, Voda i Hrana, a da ne bude “obeležen” kao levičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd, reči su najboljeg svetskog tenisera.

Njegovo izlaganje možete pročitati OVDE!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter