0
ATP

Novak Djokovic of Serbia serves the ball to Miomir Kecmanovic of Serbia during their ATP 250 Serbia Open quarter final singles tennis match in Belgrade, Serbia on April 23, 2021. 23.4.2021. April 23. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ĐOKOVIĆ U KONKURENCIJI ZA SPORTSKU LIČNOST GODINE: Ovde možete glasati za najboljeg svetskog tenisera!

Objavljeno: 06.12.21 u 11:55

Zaslužio je ovo priznanje.

Srpski teniser Novak Đoković nominovan je od strane britanskog Bi-Bi-Sija (BBC) za sportsku ličnost 2021. godine. Pored njega, sportisti koji su nominovani su bokser Kanel Alvarez, džokej Rejčel Blekmor, NFL igrač Tom Brejdi, atletičarka Elejn Tompson-Herah i vozač Formule 1 Maks Ferstapen.

Đoković je ove godine osvojio čak 3 Grend slema, završiće godinu na prvom mestu, a ostaje žal što nije uspeo da kompletira kalendarski slem. Njega je u finalu US Opena porazio Danil Medvedev. Takođe, Srbin je zauzeo i 4. mesto na Olimpijskim igrama, gde je takođe bio na korak od medalje.

Srbin je bio blizu toga da postane prvi čovek posle više od 50 godina koji je osvojio kalendarski slem. Istovremeno, izjednačio se sa Nadalom i Federerom po broju GS titula, saopštio je BBC.

Svečana dodela je zakazana za 19. decembar, a za Novaka Đokovića možete glasati OVDE. Glasanje počinje u ponedejak u 12 časova i traje do 14. decembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter