1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Borac/Duško Radišić

‘ZNALI SMO DA TAMO PADAJU VELIKI’: Avramović nakon Partizanovog preokreta u Laktašima – ‘Pobedili su i Zvezdu!’

Objavljeno: 05.12.21 u 11:57

Crno-beli su nakon drame i preoketa upisali novu pobedu u ABA ligi.

Mnogo teže nego očekivano četa Željka Obradovića je savladala Igokeu, a analizu ovog trijumfa Partizana dao je Aleksa Avramović.

– Teško gostovanje, znali smo da su ovde pobedili Crvenu zvezdu, a na domaćem terenu su poraženi samo od Cedevita Olimpije. Znali smo svi da ovde padaju veliki timovi, ali smo bili pribrani na kraju, imali smo odgovor na njihovu kombinovanu odbranu u drugom poluvremenu, koja je bila sjajna. Podigli smo nivo odbrane, primili samo 33 poena do kraja meča. Bilo je i jeftinih poena, ali sve u svemu, naša odbrana bila je izuzetna u drugom delu, reči su Avramovića.

Reprezentativac Srbije naglašava kako Igokea nije iznenadila njegov tim, a posebno je u prvi plan istakao Antabiju Volera.

– Ušli smo nervozno u utakmicu, otvorio se posle toga Voler. Ostavili smo ga par puta samog i on to kažnjava. Igrao sam sa njim u Varezeu, strašan je šuter i stvarno jedan od boljih sa kojima sam igrao. Međutim, posle smo ga zaustavili, našli smo način za to, nije imao te šuteve koje je imao do tada sem tog posljednjeg, što je bila naša greška. Hvala bogu, promašio je i mislim da smo zasluženo pobedili, rekao je Avramović.

Gregor Glas (L) Aleksa Avramovic and Yam Madar (R)
Partizan v Krka Novo Mesto-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 23.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Prema njegovim rečima, odbrana je bila sjajna, ali ima prostora za rad na napadu.

– Imamo 13 pobeda i dva poraza, tako da sam izuzetno zadovoljan. Igramo dobru košarku, prostora za napredak ima na pretek i svi to znamo. Mislim u ofanzivnom smislu, defanzivno nemamo velike kikseve. Na utakmici se desi po neki, ali generalno igramo dobru odbranu.

Uporedio je Avramović i dve lige, ACB gde je nastupao i ABA, gde je sada.

– U poređenju sa ACB ligom, iskren da budem, špansko prvenstvo je mnogo kvalitetnije, ‘talentovanije’, da tako kažem. Ovde se igra dosta čvrsto, dosta jako, utakmice se igraju na mali broj poena. U ACB ligi su napadači u prednosti jer su zaštićeni, u smislu da dobijaju faul. Ovde to baš nije slučaj, igra se čvrsto, međutim svako ko zna da igra košarku može da igra i u jednoj i u drugoj ligi, podvlači igrač Partizana.

0
0

1 Komentara

  1. ..ovom treba zabraniti da ‘prica’, i iz sve snage da poradi na shutu, ako mu je ‘pa met’ ..limitirana, za ovo drugo, nadam se za dobrobit naseg KKP-nije vec kasno..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter