0
Evropske lige

FOTO: Screensot

NEMCI BRUJE O TEŠKOM SKANDALU: Zvezda Dortmunda oplela po sudiji zbog penala – ‘Nameštao utakmice, a sudi derbi?!’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.21 u 10:35

Veliku pažnju privukao je ‘Der Klasiker’.

Na meču između Borusije Dortmund i Bajern Minhena viđeno je pet golova, a trijumf su odneli gosti posle preokreta sa 3:2. Gol odluke je sa penala u 77. minutu postigao Robert Levandovski, a odluka o najstrožoj kazni doneta je nakon VAR asistencije, pošto je lopta pogodila u ruku Matsa Humelsa.

Koliko je to naljutilo sve u taboru Dortmunda govori isključenje trenera Marka Rozea, ali i po izjavi Džuda Belingema posle utakmice.

– Što se mene tiče, to nije penal. Humels nije gledao loptu, bori se, pogađa ga, a on je nije ni gledao. Pogledajte i ostale odluke na ovom meču… Date sudiji koji je već nameštao utakmice da vodi najveći meč u Nemačkoj. Šta da očekujete onda, poručio je ‘vruće glave’ mladi fudbaler Dortmunda.

Belingem je na taj načio ‘potkačio’ glavnog sudiju derbija Filiksa Cvajera i podsetio na veliki skandal u kom je ovaj učestvovao, davne 2005. godine, kada je vezista imao svega dve. Cvajer je tada bio u grupi nemačkih sudija koje su zbog nameštanja u nižim ligama kažnjene, a on je jedan od retkih koji su kasnije napravili karijeru i postao internacionalac. Tada je kažnjen na šest meseci suspenzije pošto ga je sudija Hojer podmitio sa 300 evra, a potom je sam uz još nekoliko arbitara to prijavio Fudbalskom savezu Nemačke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter