0
NBA

FOTO: YouTube screenshot

UZBUDLJIV FINIŠ I SLAVLJE FILADELFIJE U ATLANTI: Voriorsi prekinuli neverovatnu seriju Sansa! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.21 u 08:50

Odlična partija Luke Dončića nedovoljna za trijumf!

U noći između petka i subote, snage su u ‘Stejt farm’ areni odmerili Atlanta Hoksi i Filadelfija 76-ersi. Gosti su ostvarili četvrtu uzatopnu pobedu u međusobnim susretima i slavili su sa 96:98.

Filadelfija je bolje startovala! Izabranici Doka Riversa su prvu deonicu rešili u svoju korist rezultatom 22:31. To je bilo sve što je publika videla od 76-ersa u prvom poluvremenu. Hoksi su ‘razbili’ protivnika sa 30:13 i na veliku pauzu otišli sa osam poena prednosti.

U nastavku je viđen izjednačen odnos snaga na terenu. Gosti su morali da krenu hrabro,kako bi ostvarili preokret u odlučujućoj četvrtini. Baš tako je i bilo! Filadelfija je odigrala disciplinovano i čvrsto u defanzivi, pa su primili samo devet poena u četvrtom periodu igre. Uspeli su da dođu do 12. pobede ove sezone.

Najveće zasluge za pobedu 76-ersa pripadaju Džoelu Embidu. Centar je utakmicu završio sa učinkom od 28 postignutih poena, 12 skokova i četiri uspešna dpdavanja.

U redovima domaće ekipe istaksao se Trej Jang. Američki plejmejker je postigao 25 poena, uz četiri uhvaćene lopte i 10 asistencija.

Golden Stejt Voriorsi su ubedljivo savladali Finiks i na taj način prekinuli neverovatnu seriju Sansa od 18 vezanih trijumfa. Ekipa Stiva Kera je slavila sa 118:96.

Domaćin je bio bolji rival od samog starta utakmice. Preko 18 hiljada navijača je uživalo u košarkaškoj predstavi Stefa Karija i njegove družine.

Lider Voriorsa je postigao 23 poena, uz pet skokova i pet asistencija. Reprezentativac Srbije, Nemanja Bjelica, završio je meč sa osam postignutih poena, šest uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja.

Ejton je predvodio Sanse sa učinkom od 23 poena, šest skokova i dve asistencije.

Dalas Maveriksi su ubedljivo poraženi na domaćem terenu od Nju Orleansa. Pelikansi su slavili sa 91:107.

Brendon Ingram je blistao na terenu. Amerikanac je bio nadomak tripl-dabl učinka, a meč je završio sa 24 poena, osam skokova i 12 asistencija.

Luka Dončić je bio najefikasniji u redovima domaće ekipe. Slovenac je postigao 21 poen, a dodao je 10 skokova i sedam uspešnih dodavanja. Boban Marjanović je ubacio četiri poena, a dodao je i tri uhvaćene lopte.

Rezultati:

Indijana Pejsers – Majami Hit 104:113

Vašington Vizards – Klivlend Kavalirs 101:116

Bruklin Nets – Minesota Timbervulvs 110:105

Hjuston Rokets – Orlando Medžik 118:116

Juta Džez – Boston Seltiks 137:130

Los Anđeles Lejkers – Los Anđeles Klipers 115:119

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter