0
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

TROICKI: ‘Nadao sam se da će kombinacije dvojice singl igrača funkcionisati u dublu! Duci se vratio, pa prebacio u defanzivu’

Objavljeno: 04.12.21 u 11:17

‘Iskreno, iz ove pozicije ne znam šta je bio ključ Lajovićevog poraza.’

Teniska reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa. Hrvati su slavili sa 2:1 u pobedama, a jedini bod Srbiji doneo je Novak Đoković.

Nakon poraza, za medije je govorio selektor reprezentacije Srbije, Viktor Troicki.

-Znali smo da će dubl biti najteži za nas. Želeli smo da na terenu imamo dobre riternere, igrače koji igraju singl i koji će biti agresivni na riternu. Nažalost, Mektić i Pavić su svetski dubl broj jedan i igrali su na zaista vrhunskom nivou za dubl. Zbog toga i jesu na prvom mestu. Da, naša šansa je bila u singlu. Novak je uspeo da odradi posao, ali nažalost u prvom meču singla nismo iskoristili šansu koju je trebalo da iskoristimo jer mislim da smo bili favoriti. Filip nije bio spreman još od meča sa Austrijom jer je istegao mišić. Zbog toga on nije igrao singl. Nadao sam se da će kombinacije dvojice singl-igrača funkcionisati u dublu zbog spomenutog riterna i to je bio razlog za promenu. Takođe, Novak i Filip su najčešće igrali zajedno –  rekao je Viktor Troicki.

Bivši teniser je govorio o tome šta je bio ‘ključ’ poraza Lajovića od Goje.

-Iskreno, iz ove pozicije ne znam šta je bio ključ Lajovićevog poraza. Duci se vratio, iako je gubio u prvom setu i zaigrao je veoma dobro. Međutim, kada je Borna uzvratio, Duci se prebacio u defanzivu. Moram da pogledam meč ponovo da bih video šta se događalo. Taktički nije igrao dobro, promašivao je mnogo puta. Bio je to verovatno ključan meč – istakao je selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter